Salata cu rucola si piept de pui

de danakarin in Salate, 21 Feb 2013 | 5109 vizualizari

 

Va propun o salata usoara care poate intra si in categoria valorificarea deseurilor :-)

 

INGREDIENTE

  • o caserola de rucola
  • 2 rosii
  • un piept de pui fript si rece
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de Aceto Balsamico Bianco
  • 3-4 nuci
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu rucola si piept de pui:

Am pregatit sosul amestecand vartos uleiul, sarea si otetul  tip Aceto Balsamico Bianco pana am obtinut o emulsie. Am spalat si am scurs bine rucola de apa folosind centrifuga pentru salata. (Eu ma folosesc bine de aceasta ustensila. Am constatat ca prin centriufugare salata pierde apa dintre frunze si astfel poate fi mai bine imbibata de sosul  pe care il pregatim ) Am taiat pieptul de pui, ce imi ramasese de cu o zi inainte, in felii subtiri, l-am asezat peste rocola, am adaugat rosiile taiate in jumatati sau sferturi, am stropit cu sosul pregatit din Aceto si ulei de masline, si am presarat miezul de nuca parjit intr-o tigaie antiadeziva in prealabil. Cred ca si seminte de pin sau de floarea soarelui ar fi fost la fel de potrivite.

 

TIPS-URI

1

in loc de Aceto puteti folosi si otet de mere

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

27.11.2013, 17:50

Super !

Andreea Caroline 1

27.11.2013, 18:40

O bunatate

danakarin 1

28.11.2013, 07:02

va multzumesc pentru aprecieri, Geanina, Mihaela, Andreea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D