Salata de cartofi cu ton si masline

de Panacris in Salate, 27 Ian 2012 | 7229 vizualizari

 

O salata usoara cu un gust deosebit!

 

INGREDIENTE

  • ton 1 conserva
  • cartofi rosii 4 bucati
  • masline dezosate 200 g.
  • sare iodata
  • piper proaspat macinat
  • zeama de la 1 lamaie
  • ceapa rosie 1 bucata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi cu ton si masline:

Cartofii se fierb in coaja, in apa sarata, la foc potrivit, cca. 20 de minute. Se scot din apa fierbinte si se trec sub jet de apa rece. Se curata de coaja si se taie cubulete. Tonul din conserva se scurge de excesul de ulei si se adauga la cartofi. Se amesteca usor, adaugandu-se rondelele de masline si ceapa taiata fideluta. Se asezoneaza de sare, piper si zeama de lamaie.

 

TIPS-URI

1

maslinele pot fi si cu samburi,

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de cartofi cu ton si masline 142608
retete culinare - Salata de cartofi cu ton si masline 142609
retete culinare - Salata de cartofi cu ton si masline 142610
retete culinare - Salata de cartofi cu ton si masline 142611
retete culinare - Salata de cartofi cu ton si masline 142612

COMENTARII (14)

Panacris 1

27.01.2012, 18:58

Multumesc pentru aprecieri!

Ina 1

28.01.2012, 10:57

am venit sa ma inspir, ca mi-a cerut Costel sa-i fac reteta asta
Da' masline "dezosate" n-am )

Panacris 1

28.01.2012, 15:57

Ina, dupa cum am spus merg si maslinele cu "oase" adica samburi , negre, verzi sau maronii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21