Salata de ciuperci cu sfecla si usturoi

de COSTEO in Salate, 8 Apr 2013 | 1937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci ( de cultura sau de camp)
  • 3 capatani de sfecla rosie
  • 3 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci cu sfecla si usturoi:

Ciupercile se curata si se spala in mai multe ape apoi se lasa la scurs.

Se pun la fiert in apa cu sare .Sfecla se spala si intrega se fierbe separat sau se coace in cuptor(eu recomand a doua varianta) Dupa ce s-a fiert (sau copt) se curata de coaja si se taie felii subtiri sau se da pe razatoarea mare.

Ceapa se taie solzisori sau julien fiecare cum doreste si se inmoaie putin in ulei ( nu se rumeneste prea tare) dupa care se scoate din tigaie si se scurge de ulei.

Intr-o bol se pune sfecla apoi peste ea se pune ceapa si deasupra ciupercile ( scurse de zeama in care au fiert)

Se pregateste un sos din otet sau lamaie,sare,piper usturoi pisat si putin ulei se amesteca bine si se pune in bol peste celelalte.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de ciuperci cu sfecla si usturoi 217597
retete culinare - Salata de ciuperci cu sfecla si usturoi 217598
retete culinare - Salata de ciuperci cu sfecla si usturoi 217600
retete culinare - Salata de ciuperci cu sfecla si usturoi 217601
retete culinare - Salata de ciuperci cu sfecla si usturoi 217602
retete culinare - Salata de ciuperci cu sfecla si usturoi 217604

COMENTARII (13)

Patricia Iordache 1

12.04.2013, 18:34

As manca ciuperci non stop si sfecla rosie, la fel. O sa incerc sigur reteta ta

COSTEO 1

12.04.2013, 19:03

O sa-ti placa!

Patricia Iordache 1

13.04.2013, 09:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55