Salată de dovlecei

de elucubratiiculinare in Salate, 22 Iun 2012 | 1665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei mici,
  • 4 fire ceapă verde,
  • 4 căței de usturoi,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 1 lingură oțet de mere cu miere,
  • 1 linguriță miere,
  • 50 ml apă,
  • 2 linguri mărar proaspăt tocat,
  • sare,piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de dovlecei:

Dovleceii se spală, se înlătură cotorul și se feliază rondele de 1/2 cm. Se coc pe plită câte 1-2 minute pe fiecare parte.

Se scot într-un castron. Imediat se stropesc cu ulei de măsline și oțetul amestecat cu apă și miere. Ceapa verde se spală și se toacă mărunt. Usturoiul se curăță și se pisează. Adăugăm ceapa verde, usturoiul și mărarul peste dovlecei și amestecăm ușor. Condimentăm cu sare și piper.

Servim imediat.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Salată de dovlecei-0
Salată de dovlecei-1
Salată de dovlecei-2

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

22.06.2012, 23:21

Sim0na 1

23.06.2012, 23:18

Imi place!!!

Mihaela11_jo 1

24.06.2012, 07:24

Foarte apetisanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04