Salata de scrumbie

de adasev12 in Peste, 8 Noi 2013 | 1659 vizualizari

 

soacra mea face salata de scrumbie cruda, dar eu n-am indraznit ...asa ca am " copt-o" putin, in mirodenii...

 

INGREDIENTE

  • o buc scrumbie intreaga
  • o ceapa potrivita
  • 2-3 lg pasta de rosii ( eu am de casa, cu ceapa si busuioc)
  • patrunjel verde
  • pt marinarea scrumbiei:
  • 1 l apa
  • 2 foi de dafin
  • piper boae
  • o lg-ita oregano uscat
  • 3 lg otet balsamic sau otet aromatizat( eu am facut de mine)
  • 2-3 lg ulei ( indicat cel de masline)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de scrumbie:

Apa impreuna cu foile de dafin, boabele de piper, oregano si otetul se pun la foc si se dau in clocot

Intre timp se  curata scrumbia, se taie capul si se lasa  in jumatati.

Se ia de pe foc apa si se pune scrumbia in ea, se acopera  si se lasa asa vreo 15-20 min. sa se patrunda cu aromele.

Se scoate apoi pe farfurie si dupa ce se racoreste putin se taie bucatele.

Se curata ceapa si se taie de asemenea marunt, se pune peste scrumbie, se adauga pasta de rosii si patrunjelul verde tocat.

Se amesteca usor.Eu nu am adaugat sare, scrumbia fiind sarata.

Se portioneaza in 2  farfurii si se pune uleiul peste ea.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata de scrumbie 276515
retete culinare - Salata de scrumbie 276516
retete culinare - Salata de scrumbie 276517
retete culinare - Salata de scrumbie 276518

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

08.11.2013, 23:41

babi5 1

09.11.2013, 08:45

Panacris 1

10.11.2013, 09:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D