Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”

de Mihaela11_jo in Salate, 15 Dec 2012 | 7398 vizualizari

 

Levant sau “Bilad al Sham” este numele sub care sunt cunoscute un grup de tari din Orientul Mijlociu:Liban,Siria,Iordania,Palestina , Irakul si regiuni din Turcia si care a inceput sa fie folosit in Europa in secolul al 16-lea;aceste tari au multe afinitati de limba, culturale si gastronomice.
Restaurantul Levant din Amman ofera mancaruri specifice acestor tari foarte gustoase si prezentate cu deosebita originalitate.
Una din salatele care mi-au placut mult la acest restaurant este si salata de sfecla rosie, care contine diferit de alte locuri si nuci zdrobite si care ii dau o aroma aparte.
Daca ajungeti la Amman este un restaurant pe care il recomand din toata inima.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sfecla rosie
  • 3 linguri pasta de susan -“tahini”
  • 3-4 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi
  • sucul de la o lamaie( sau dupa gust)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita chimin macinat
  • 1/2 cana de nuci zdrobit
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”:

 

 

Sfecla se spala si se pune la fiert cca 45 de minute.

Se curata  se coaja si se rade pe razatoarea mare.

Se pune intr-un bol si se amesteca cu restul ingredientelor.

Se serveste imediat sau se poate pastra la frigider.

Se pot pune toate ingredientele in mixer pana se obtine o pasta mai grunjoasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:09

Arată spectaculos, iar gustul trebuie să fie pe măsură!

Patricia Iordache 1

06.04.2013, 18:02

Servesc cu mare placere, sfecla in orice fel de combinatie

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:55

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie cu hrean