Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”

de Mihaela11_jo in Salate, 15 Dec 2012 | 3450 vizualizari

 

Levant sau “Bilad al Sham” este numele sub care sunt cunoscute un grup de tari din Orientul Mijlociu:Liban,Siria,Iordania,Palestina , Irakul si regiuni din Turcia si care a inceput sa fie folosit in Europa in secolul al 16-lea;aceste tari au multe afinitati de limba, culturale si gastronomice.
Restaurantul Levant din Amman ofera mancaruri specifice acestor tari foarte gustoase si prezentate cu deosebita originalitate.
Una din salatele care mi-au placut mult la acest restaurant este si salata de sfecla rosie, care contine diferit de alte locuri si nuci zdrobite si care ii dau o aroma aparte.
Daca ajungeti la Amman este un restaurant pe care il recomand din toata inima.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sfecla rosie
  • 3 linguri pasta de susan -“tahini”
  • 3-4 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi
  • sucul de la o lamaie( sau dupa gust)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita chimin macinat
  • 1/2 cana de nuci zdrobit
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”:

 

 

Sfecla se spala si se pune la fiert cca 45 de minute.

Se curata  se coaja si se rade pe razatoarea mare.

Se pune intr-un bol si se amesteca cu restul ingredientelor.

Se serveste imediat sau se poate pastra la frigider.

Se pot pune toate ingredientele in mixer pana se obtine o pasta mai grunjoasa.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de sfecla rosie specifica  Levantului -“Mutabal shamandar”-0
Salata de sfecla rosie specifica  Levantului -“Mutabal shamandar”-1
Salata de sfecla rosie specifica  Levantului -“Mutabal shamandar”-2
Salata de sfecla rosie specifica  Levantului -“Mutabal shamandar”-3
Salata de sfecla rosie specifica  Levantului -“Mutabal shamandar”-4

COMENTARII (28)

Sim0na

Sim0na 1

16.12.2012, 11:25

ador sfecla rosie!!

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:09

Arată spectaculos, iar gustul trebuie să fie pe măsură!

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

06.04.2013, 18:02

Servesc cu mare placere, sfecla in orice fel de combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27