Salata de vinete

de Andra_Constantinescu in Salate, 5 Feb 2015 | 1172 vizualizari

 

Mi s-a facut pofta numai uitandu-ma la poze. Pacat ca n-am voie sa mananc :(

 

INGREDIENTE

  • 750 g vinete de la congelator sau coapte, curatate si tocate;
  • 2 cepe;
  • sare, dupa gust.
  • Maioneza:
  • 2 galbenusuri fierte;
  • 1 galbenus crud;
  • un praf de sare;
  • aproximativ 150 ml ulei.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Se decongeleaza vinetele si se pun intr-o sita la scurs.

Se prepara maioneza, astfel: se pun galbenusurile cu un praf de sare intr-un castron si se mixeaza, adaugandu-se treptat uleiul, pana cand isi maresc volumul considerabil.

Se taie ceapa marunt si se amesteca impreuna cu vinetele si maioneza.

Se potriveste salata de sare.

 

TIPS-URI

1

Daca se taie maioneza, se ia cu o lingura uleiul din ea, care iese la suprafata, si apoi se amesteca, tinand mixerul fix intr-un loc pana cand aceasta isi revine si necesita ulei din nou.

2

Salata de vinete este buna cu ceapa mai multa.

RETETA IN IMAGINI

Salata de vinete-0
Salata de vinete-1
Salata de vinete-2
Salata de vinete-3
Salata de vinete-4
Salata de vinete-5
Salata de vinete-6
Salata de vinete-7
Salata de vinete-8
Salata de vinete-9

COMENTARII (12)

dantes 1

06.02.2015, 08:27

Buna!

Xandrinne 1

06.02.2015, 09:34

mirela0911 1

06.02.2015, 14:59

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41