Salata nicoise

de Oana in Salate, 22 Iul 2014 | 26474 vizualizari

 

Pranzul nostru de ieri a fost o salata satioasa si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 200gr fasole verde fideluta
  • 3 cartofi noi
  • o rosie
  • 3 oua
  • o ceapa mica de apa
  • o jumatate de salata iceberg
  • o legatura de marar
  • o mana de masline negre
  • o cutie de ton in suc propriu
  • Dressing:
  • zeama de la jumatate de lamaie mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingura otet de vin
  • sare de mare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata nicoise:

Cartofii se spala bine de tot si se pun la fiert intregi in apa cu sare. Fasolea verde se spala, se rup coditele si se taie pe jumatate. Eu am pus-o la fiert impreuna cu cartofii pana a fost al dente.

Ouale se pun si ele la fiert separat, apoi se clatesc cu apa rece si se curata de coaja.

Intr-un bol incapator am taiat salata iceberg, rosia, ceapa solzisori si am amestecat cu maslinele si mararul tocat. Am adaugat apoi cartofii raciti, curatati de coaja si taiati cuburi, fasolea verde si tonul scurs de apa.

Am pregatit un dressing din toate ingredientele si l-am turnat peste salata. Am amestecat usor, sa nu se zdrobeasca legumele si am ornat cu felii de ou.

 

TIPS-URI

1

Merge de minune cu o felie de paine prajita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata nicoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata cu sfecla rosie