Salata nicoise

de Oana in Salate, 22 Iul 2014 | 16928 vizualizari

 

Pranzul nostru de ieri a fost o salata satioasa si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 200gr fasole verde fideluta
  • 3 cartofi noi
  • o rosie
  • 3 oua
  • o ceapa mica de apa
  • o jumatate de salata iceberg
  • o legatura de marar
  • o mana de masline negre
  • o cutie de ton in suc propriu
  • Dressing:
  • zeama de la jumatate de lamaie mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingura otet de vin
  • sare de mare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata nicoise:

Cartofii se spala bine de tot si se pun la fiert intregi in apa cu sare. Fasolea verde se spala, se rup coditele si se taie pe jumatate. Eu am pus-o la fiert impreuna cu cartofii pana a fost al dente.

Ouale se pun si ele la fiert separat, apoi se clatesc cu apa rece si se curata de coaja.

Intr-un bol incapator am taiat salata iceberg, rosia, ceapa solzisori si am amestecat cu maslinele si mararul tocat. Am adaugat apoi cartofii raciti, curatati de coaja si taiati cuburi, fasolea verde si tonul scurs de apa.

Am pregatit un dressing din toate ingredientele si l-am turnat peste salata. Am amestecat usor, sa nu se zdrobeasca legumele si am ornat cu felii de ou.

 

 

TIPS-URI

1

Merge de minune cu o felie de paine prajita!

RETETA IN IMAGINI

Salata nicoise-0
Salata nicoise-1
Salata nicoise-2
Salata nicoise-3
Salata nicoise-4
Salata nicoise-5

COMENTARII (20)

Rocsi 1

22.07.2014, 20:15

Oana 1

22.07.2014, 20:41

Satisfyyourcravings 1

23.07.2014, 08:50

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04