Salata orientala

de Merisor in Salate, 22 Iul 2015 | 9385 vizualizari

 

Am poftit si am facut rapid o salata orientala.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 portii:
  • 500 gr cartofi rosii
  • 2 cepe rosii, mari
  • 100 ml otet balsamic
  • 500 gr morcovi
  • 150 gr masline negre
  • 200 gr jambon de porc
  • 400 gr gogosari murati
  • 4 oua fierte
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • Maioneza din:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata orientala:

Incepem cu ceapa care trebuie sa stea la macerat, macar o ora.

Deci, curatam ceapa, o clatim si o tocam fie julien, fie solzisori(eu o prefer solzisori mici).

O punem intr-un vas micut cu capac, presaram peste ea putina sare si turnam otetul balsamic.

Alegem un vas mic pentru putea acoperi ceapa cu otet.

Din timp in timp mai agitam vasul sa ajutam ceapa sa se  macereze uniform.

Curatam morcovii, ii clatim bine  si ii punem la fiert in apa cu putina sare.

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti.

E bine sa folosim cartofi rosii pentru ca rezista mai bine la fiert fata de cei albi, adica nu se sfarama si ii putem toca frumos in cuburi.

Lasam ambele ingrediente pe foc pana cand se patrund bine, apoi le scurgem de apa.

Morcovii il lasam la racit, iar cartofii ii trecem prin jet de apa rece, ii curatam de coaja si ii tocam in cuburi.

Morcovii i-am taiat rondele, dar pot fi taiati tot in cuburi, dupa cum prefera fiecare.

Alegem un bol incapator si adaugam morcovii si cartofii in el.

Presaram peste ei putina sare si piper.

Atentie la cantitatea de sare, pentru ca vom sara si maioneza, iar unele ingrediente sunt deja sarate!

Scoatem samburii la masline si le adaugam peste ingredientele din bol.

Taiem gogosjarii julien, la fel si jambonul si le adaugam in bol.

Preparam maioneza, mixand galbenusul cu mustarul, asezonate cu sare si picurand trepatat uleiul si zeama de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila.

Scurgem ceapa de otet si o agaugam peste ingredientele din vas, apoi le amestecam usor si le combinam cu maioneza

 

TIPS-URI

1

Ouale, este bine sa le fierbem inainte de servirea salatei si sa ornam satlata cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

dantes 1

24.07.2015, 12:48

Buna!

- Andreea - 1

03.08.2015, 11:17

Ce bunatate

mihaelar63 1

08.12.2016, 12:08

Buna salatica . Chiar aseara ziceam ca nu am preparat de mult timp !!! Eu cum am pierdut asta ? ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de toamna