Salata orientala

de merisor in Salate, 22 Iul 2015 | 3142 vizualizari

 

Am poftit si am facut rapid o salata orientala.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 portii:
  • 500 gr cartofi rosii
  • 2 cepe rosii, mari
  • 100 ml otet balsamic
  • 500 gr morcovi
  • 150 gr masline negre
  • 200 gr jambon de porc
  • 400 gr gogosari murati
  • 4 oua fierte
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • Maioneza din:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata orientala:

Incepem cu ceapa care trebuie sa stea la macerat, macar o ora.

Deci, curatam ceapa, o clatim si o tocam fie julien, fie solzisori(eu o prefer solzisori mici).

O punem intr-un vas micut cu capac, presaram peste ea putina sare si turnam otetul balsamic.

Alegem un vas mic pentru putea acoperi ceapa cu otet.

Din timp in timp mai agitam vasul sa ajutam ceapa sa se  macereze uniform.

Curatam morcovii, ii clatim bine  si ii punem la fiert in apa cu putina sare.

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti.

E bine sa folosim cartofi rosii pentru ca rezista mai bine la fiert fata de cei albi, adica nu se sfarama si ii putem toca frumos in cuburi.

Lasam ambele ingrediente pe foc pana cand se patrund bine, apoi le scurgem de apa.

Morcovii il lasam la racit, iar cartofii ii trecem prin jet de apa rece, ii curatam de coaja si ii tocam in cuburi.

Morcovii i-am taiat rondele, dar pot fi taiati tot in cuburi, dupa cum prefera fiecare.

Alegem un bol incapator si adaugam morcovii si cartofii in el.

Presaram peste ei putina sare si piper.

Atentie la cantitatea de sare, pentru ca vom sara si maioneza, iar unele ingrediente sunt deja sarate!

Scoatem samburii la masline si le adaugam peste ingredientele din bol.

Taiem gogosjarii julien, la fel si jambonul si le adaugam in bol.

Preparam maioneza, mixand galbenusul cu mustarul, asezonate cu sare si picurand trepatat uleiul si zeama de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila.

Scurgem ceapa de otet si o agaugam peste ingredientele din vas, apoi le amestecam usor si le combinam cu maioneza

 

 

TIPS-URI

1

Ouale, este bine sa le fierbem inainte de servirea salatei si sa ornam satlata cu ele.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata orientala 391756
retete culinare - Salata orientala 391757
retete culinare - Salata orientala 391758
retete culinare - Salata orientala 391759
retete culinare - Salata orientala 391760
retete culinare - Salata orientala 391761
retete culinare - Salata orientala 391762
retete culinare - Salata orientala 391763
retete culinare - Salata orientala 391764

COMENTARII (29)

Andra_Constantinescu 1

23.07.2015, 11:48

Arata foarte bine!

dantes 1

24.07.2015, 12:48

Buna!

Andreea Caroline 1

03.08.2015, 11:17

Ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D