Salata tabouleh

de nilgun in Salate, 6 Iun 2013 | 2772 vizualizari

 

Este o reteteta de origine libaneza..se poate face in cantitati diferite, mai mult bulgur sfaramat...sau mai mult patrunjel...depinde de fiecare. Important e ca ingredientul principal este patrunjelul

 

INGREDIENTE

  • bulgur- jumatate de cana
  • patrunjel- 2 legaturi
  • ceapa verde-o legatura
  • castraveti - 2 buc.mici
  • rosii- 3 buc.
  • menta verde dupa gust
  • sare piper zeama de lamaie
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata tabouleh:

Bulgurul sfaramat se pune la hidratat intr-o cana de apa pe care in prealabil am incalzit-o la microunde. Intre timp spalam foarte bine patrunjelul, il tocam cat mai marunt. Ceapa verde se curata si se taie foarte mic. Rosiile spalate se taie cubulete foarte mici. Castravetii de asemenea. Se amesteca toate acestea intr-un vas, peste care se toarna bulgurul sfaramat si hidratat dar numai dupa ce a fost rasfirat cu furculita intr-un alt vas, pentru a se desprinde boabe boabe.

Se pune o cescuta de ulei de masline, zeama de la o lamaie si menta proaspata taiata marunt. . De preferat inainte de a o consuma sa stea la rece, astfel aromele se intrepatrund. Se poate servi ca atare la cina sau ca si garnitura, noi am servit-o pur si simplu.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Salata tabouleh-0
Salata tabouleh-1
Salata tabouleh-2
Salata tabouleh-3
Salata tabouleh-4
Salata tabouleh-5
Salata tabouleh-6
Salata tabouleh-7

COMENTARII (21)

 Lavinia

Lavinia 1

07.06.2013, 13:29

foarte buna salata

Cris2711

Cris2711 1

05.07.2013, 19:23

ieri am mancat la cumnata mea o reteta asemanatoare cu bulgur,ingredientele sunt aceleasi,la favo cu ea

nilgun

nilgun 1

06.07.2013, 10:28

multumesc...mai exista inca o salata kisir se numeste...mai buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01