Saleuri de casa

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2014 | 1093 vizualizari

 

Gustare pentru orice imprejurare...

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g. drojdie
  • 50 ml apa
  • 100 ml lapte dulce
  • 125 iaurt degresat
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • chimen, sare dupa gust
  • 250 g branza de oaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri de casa:

Faina se pune intr-un bol cu sare si drojdie, 100 g branza de oaie rasa. Peste acestea se adauga apa, laptele ( caldute) si se framanta usor cu mana. Se adauga iaurtul si oul si se omogenizeaza. Se pune la dospit. Cand aluatul a crescut se pune pe planseta care a fost unsa cu ulei. Se framanta putin, se mai unge odata cu ulei si se mai repeta operatiunea odata. Rezulta doua foi.

Se intinde prima foaie cu sucitorul, se aseaza intr-o tava  pe hartie de copt. Se  unge cu ou, se da cu chimen si se presara de-asupra branza rasa. Si se portioneaza cu cutitul. Se pune la copt pentru 20 min. la foc domol. La fel se procedeaza si cu a doua foaie. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Saleuri  de casa 320077
retete culinare - Saleuri  de casa 320078
retete culinare - Saleuri  de casa 320079

COMENTARII (24)

laura_n 1

18.05.2014, 15:27

alilianaa 1

19.05.2014, 07:29

Multumesc frumos. Ma bucur ca v-a placut reteta mea.

simonacallas 1

19.05.2014, 15:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55