Sandwich de dovlecei la gratar

de simona72 in Sandvisuri, 7 Iun 2013 | 1788 vizualizari

 

Inspiratia acestui aperitiv a fost desigur preparatul pe care l-am mincat la Slanic si pe care la pregatit Radu Popovici. Este putin modificat preparatul, dar baza este cam aceeasi. Eu am avut rosii proaspete de gradina pe care imi parea rau sa nu le fofolsesc, iar brinza de capra nu am gasit si atunci am folosit mozarella...

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel marisor
  • 3 rosii
  • 200 gr mozzarella
  • 4-5 linguri sos pesto
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • salata de cimp
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich de dovlecei la gratar:

Dovlecelul il spalam, taiem capetele si-l taiem rondele de aproximativ 1 cm. Le dam cu sare si zeama de lamaie si le lasam la frigider 20 minute. Le scurgem de zeama lasata si le prajim intr-o tigaie grill unsa cu putin ulei de masline. Rosiile se taie in felii subtiri, la fel si mozzarella.

Asamblarea: 1 felie dovlecel la gratar, 1 felie de mozzarella, 1 felie rosie, putin sos pesto, 1 felie dovlecel, 1 felie rosie, putin sos pesto, iar deasupra un smoc de salata de cimp.

Dupa ce sunt gata toate, le stropim cu putin ulei de masline,sare si piper proaspat macinat.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

am servit cu feliute de brinza brie

2

sosul a fost cumparat, puteti sa folositi ce sos va place si sa-l faceti in casa

RETETA IN IMAGINI

Sandwich de dovlecei la gratar-0
Sandwich de dovlecei la gratar-1
Sandwich de dovlecei la gratar-2
Sandwich de dovlecei la gratar-3
Sandwich de dovlecei la gratar-4
Sandwich de dovlecei la gratar-5
Sandwich de dovlecei la gratar-6
Sandwich de dovlecei la gratar-7
Sandwich de dovlecei la gratar-8
Sandwich de dovlecei la gratar-9
Sandwich de dovlecei la gratar-10
Sandwich de dovlecei la gratar-11

COMENTARII (25)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

07.06.2013, 17:05

Fain!

simona72

simona72 1

07.06.2013, 17:23

Dya

Rocsi

Rocsi 1

07.06.2013, 21:03

Ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!