Sarmale cu ciuperci (de post)

de alilianaa in Mancaruri de post, 18 Apr 2016 | 1781 vizualizari

 

Delicioase. Le pregatesc cu drag in post si le prefer mai degraba decat pe cele de dulce. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 150 g orez
  • 8 cepe
  • 2 legaturi marar
  • 2 morcovi
  • 2 rondele telina
  • foi de varza ( de la 3 verze potrivite)
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 cartofi
  • 5-6 linguri pasta de rosii de casa
  • o ceasca cu ulei
  • sare, piper, dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci (de post):

Umplutura: legumele se curata, spala si se toaca.  Ciupercile se curata, se spala si se toaca marunt cu cutitul. Orezul se spala putin si se pune la scurs. Cartofii sunt dati pe razatoarea cu ochiuri mici si se storc. Intr-o tigaie se pune la incins ulei. Cand acesta este pregatit se adauga ceapa si radacinoasele, se pune sare si piper. Cand acestea s-au inmuita putin sunt puse ciupercile, ceapa verde. Se adauga putina apa, se amesteca bine. Se adauga orezul, cartofii rasi si mararul. Se lasa la fiert cca 5-7 minute dupa care se da compozitia la rece. Potrivim de sare. 

Aceasta compozitie am facut-o cu o zi inainte.

Trei verze murate, potrivite ca marime sunt scoase de la butoi. Se spala la jet de apa rece si se scurg bine. Din acestea sunt alese foile de sarmale, care sunt portionate cu grija. 

Din compozitia de mai sus, pe fiecare foaie de varza se pune cate o lingurita, se impatureste...si tot asa pana la sarmaua cu nr. 50. Atatea ies. 

Se ia o cratita de inox cu fund dublu ( sau orice alt vas) se pune pe fundul acesteia varza murata tocata ( ca baza, protejeaza sarmalele la fiert), si se aseaza primul strat de sarmale. Se pune  pasta de rosii, marar verde, putin piper si se aseaza cel de-al doilea strat de sarmale. Procedeul se continua pana cand sunt puse toate sarmalele.  De-asupra lor se pune varza tocata, pasta de rosii si marar tocat. Se aseaza la fiert cu apa, la foc domol, chiar mic pentru 60-90 minute, avand grija din cand in cand sa rotim cratita pentru a evita lipirea acestora ( a sarmalelor) . La final pot fi puse in cuptor pentru 20-25 minute pentru a fi pregatite mai coapte si scazute. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 438883
retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 438884
retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 438885
retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 438886
retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 438887
retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 438888
retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 438889
retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 438897
retete culinare - Sarmale cu ciuperci (de post) 438898

COMENTARII (36)

mihaelar63 1

19.04.2016, 17:13

Asa le preferam si noi Am avut un vis de dimineata foarte ciudat mancam sarmale de post cu orez . Si in vis le simteam gustul Cred ca erau ale tale

alilianaa 1

21.04.2016, 10:41

Mihaela, asa sunt de bune, ca nu le uiti gustul

Camelya 1

12.05.2016, 11:47

Mmm, delicioase sarmalute!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: