Sarmale cu varza acra

de Miha in Pui, 28 Dec 2009 | 3713 vizualizari

 

Carnea o tocam impreuna cu mararul,ou,morcov,sare,piper si boia de ardei.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de curcan
  • 1/2 cana orez
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 1 morcov
  • 3 linguri ulei
  • 300 ml suc de rosii
  • marar
  • boia de ardei
  • sare si piper
  • cimbru
  • 1 varza murata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza acra:

Carnea o tocam impreuna cu mararul,ou,morcov,sare,piper si boia de ardei.

Ceapa o calim putin in ulei,adaugam 100 ml suc de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sucul de rosii.

Lasam la racit,dupa care amestecam cu carnea tocata.

Cu acest amestec se umplu foile de varza. Se aseaza carnea pe marginea foii de varza, se ruleaza si se strang bine sa nu iasa carnea. Marimea sarmalelor va depinde de preferinta fiecaruia, dar mai ales de rabdare si pricepere. :))

O parte din varza, plus cotoare, se toaca marunt si se aseaza pe fundul vasului, se continua cu straturi de sarmale, iar deasupra un alt strat de varza tocata. Se presara cu cimbru, boabe de piper. Pentru gust, in functie de preferinta fiecaruia se poate adauga putina afumatura sau slanina taiata marunt, printre straturile de sarmale.

Se toarna deasupra sucul de rosii si apa cat sa fie bine acoperite si se dau la cuptor la foc mic, timp de 2 ore.

Se servesc cu mamaliguta si smantana.

 

TIPS-URI

1

daca varza este prea acra trebuie spalata in mai multe ape inainte de folosire

2

daca varza nu este prea acra, se vor fierbe in zeama de varza murata sau cu bors de casa

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale cu varza acra 12724
retete culinare - Sarmale cu varza acra 12725

COMENTARII (8)

gaby_duceag 1

30.12.2009, 21:44

bucataras,eu fierb ceapa taiata pestisor(cam 1kg)in apa cu otet,zahar,sare,foi de dafin,aprox 15min(o pun cand colocoteste)i amestec cu chiftelute mici si maioneza.n-am pus niciodata cartofi.unele bucatarese doar oparesc ceapa,altele chiar o calesc usor apoi o amesteca cu otet si restu'...cate bordeie..

rivka 1

30.12.2009, 22:08

gaby cum faci cipercile cu maioneza, ciuperci din borcan, maioneza iaurt sau smantana si usturoi?

gaby_duceag 1

31.12.2009, 08:13

rivka,io-s fata din muntiasa ca vara gasca masculina aduna ciuperci de pe dealuri:hribi,galbiori,vinetele,etc...le fierb si le bag in pungute la congelator.nu am pus smantana si iaurt,dar uite ca acum o sa le fac asa.eu pun ceapa tocata marunt calita 5min in ulei cu putina apa,apoi pun ciupercile tocate si mai calesc putin,racesc,scurg,pun maioneza,usturoi si patrunjel verde si bineinteles sare dupa gust.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S