Sarmale cu varza murata in oala de lut

de marcela1979 in Porc, 23 Feb 2013 | 1846 vizualizari

 

Cele mai bune sunt cele facute in oala de lut.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1/2 kg ceapa alba
  • 1 ardei gras rosu
  • frunze de varza murata
  • 250 gr orez
  • 250 gr sunculita afumata
  • condiment pentru carne de porc
  • cimbru,marar verde
  • bulion 200 ml
  • piper
  • 50 ml ulei
  • cimbru si marar uscat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza murata in oala de lut:

Varza murata se desface frunza cu frunza,se spala cu apa rece si se taie cotoarele.Intr-o tigaie se incinge uleiul  se adauga ceapa tocata marunt,ardeiul gras tocat si el si 100 ml apa si sa lasa sa se inabuse .

Dupa ce s a inabusit se adauga bulionul si mararul verde tocat.Se lasa sa se raceasca.Dupa ce s a racit se amesteca cu carnea tocata,cimbru,condimente pentru carne,piper si orezul spalat .

Se ia cate o frunza de varza,se pune din umplutura si se formeaza sarmalele.In oala de lut se pune putin ulei,se pune mararul si cimbrul uscat  si cotoarele de varza .Se aseaza sarmalele,punand intre randuri felii de sunculita afumata.Cand s-au asezat toate sarmalele se acopera cu frunze de varza ,se pune apa peste ele si se dau la fiert la foc mic .Cand sunt gata se servesc simple sau cu smantana si ardei iute.

 

TIPS-URI

1

Daca se fierb pe aragaz se pune o plita sub oala de lut ca sa nu crape.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale cu varza murata in oala de lut 206418
retete culinare - Sarmale cu varza murata in oala de lut 206419
retete culinare - Sarmale cu varza murata in oala de lut 206420
retete culinare - Sarmale cu varza murata in oala de lut 206421

COMENTARII (16)

Rocsi 1

23.02.2013, 20:55

Au un gust nemaipomenit daca le-ai facut in vas de lut!

marcela1979 1

23.02.2013, 22:44

va multumesc pentru aprecieri

diaconta 1

23.02.2013, 22:49

astea's tare bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!