Sarmale cu varza murata, la cuptor

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 5 Mar 2011 | 6078 vizualizari

 

Astazi mi-am propus sa fac sarmale in vas de lut.Deoarece de Luni intra in post la noi e obiceiul in aceasta sambata sa se faca sarmale.Va invit la o portie de sarmale!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 6 bucati ceapa
  • 200 g orez
  • 300 g slanina afumata
  • un borcan 420 g tocana de legume de casa
  • 200 g pasta de ardei
  • cimbru,sare,piper
  • ulei
  • 2 capatani varza murata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza murata, la cuptor:

Am pus la prajit in ulei slaninuta taiata foarte maruntAm lasat sa se prajeasca putin si pe urma am pus ceapa tocata fin.Am lasat ceapa sa se caleasca la foc mic.Intre timp am spalat orezul in mai multe ape.Am adaugat orezul peste ceapa si am lasat din nou pe foc pentru putin timp.Am pus pasta de ardei,tocana de legume si am lasat din nou sa se caleasca inca 10 minute.Am turnat aceasta compozitie peste carnea tocata.Am condimentat cu sare,piper si cimbru.Am amestecat foarte bine toate ingredientele.Am pus umplutura pe foi de varza si am infasurat sarmale pe care le-am asezat intr-un vas de lut.Se aseaza in vas in straturi sccesive,fara spatii intre ele.Deasupra se pune un strat de varza tocata.Am pus peste sarmale un pahar de ulei si am completat cu apa calduta.Am dat la cuptor la foc mic cca 3 ore.Si au iesit asa de bune ca merg sa mai mananc cateva.

 

TIPS-URI

1

Varza se tine la desarat cel putin 6 ore.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale cu varza murata, la cuptor 89388
retete culinare - Sarmale cu varza murata, la cuptor 89391
retete culinare - Sarmale cu varza murata, la cuptor 89394
retete culinare - Sarmale cu varza murata, la cuptor 89396
retete culinare - Sarmale cu varza murata, la cuptor 89397
retete culinare - Sarmale cu varza murata, la cuptor 89398
retete culinare - Sarmale cu varza murata, la cuptor 89399

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

07.03.2011, 09:38

sarmale buneee

mamaieelena 1

07.03.2011, 14:38

attila 1

22.04.2011, 11:51

FOARTE GUSTOS..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: