Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 11 Oct 2010 | 5404 vizualizari

 

Sincer ............nu am cuvinte ,au fost super super bune

 

INGREDIENTE

  • 1200 kg carne de porc
  • 1 kg ciuperci champinion
  • 2 cepe
  • 400 pasta de tomate
  • 20 ml ulei
  • 500 ml bulion
  • 1 cana orez
  • sare
  • piper
  • 2 capatini mari de varza proaspata
  • cimbru
  • marar
Pt oparit varza -
  • 1 plic sare de lamaie si 1 cana de otet-optional
  • slanina afumata taiata bucatele mici
  • 1 kg costita afumata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata:

Se opareste varza in apa cu sare ,otet si  sare de lamaie,se scot cu grija frunzele oparite si se lasa la racit ,se curata de cotor.

Slanina afumata se taie in bucatele mici si se pune in fiecare sarmaluta cate o bucata

Se curata ceapa si se toca marunt in ulei pana devine sticloasa dupa care se pun ciupercile curatate si tocate ,se condimeteaza cu sare ,piper si se lasa sa cu un capac acoperite 10 minute ,dupa care se pune 1 cana de orez si 1/2 cana de apa,

Cand avem si frunzele pregatite se ia cate o frunza se pune din compozitia de carne cu ciuperci si cate o bucatica de slanina afumata  si se impacheteaza sarmalutele .

Intr-o oala mai mare(am pus in oala de 10 l) se toaca din varza oparita, mijlocul ce ramane de la frunze si se pune pe fundul oalei peste care se pun si crengute de cimbru si marar,iar peste cimbru se aseaza sarmalutele in cerc(asa le pun eu)iar peste sarmalute costita afumata taiata bucatele si iarasi sarmalute.............pana vi se temina compozitia iar peste sarmalute eu mai toc si varza  si pun desupra sau se poat pune frunze  de varza

Se pune oala pe foc se pune apa si se lasa sa fiarba la foc mic acoperite 2 ore dupa care se pune bulionul se mai da 2 clocote si se stinge focul.Nu sant foarte acre ,ci numai bune

Se servesc cu smantana,mamaliguta.........................

Ps:Au avut un succes...........nu vreau sa le laud eu dar,au iesit super super bune,chiar merita sa le  incercati ,nu veti regreta.

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-0
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-1
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-2
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-3
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-4
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-5
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-6
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-7
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-8
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-9
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-10
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-11
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-12
Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata-13

COMENTARII (16)

nadina73

nadina73 1

13.10.2010, 13:25

multumesc mult iubitelor

Adinacarla

Adinacarla 1

15.10.2010, 13:15

sarmale...o bunatate....cu ciuperci nu am mai mancat dar merita incercat

mariac

mariac 1

17.10.2010, 01:33

au fost foarte bune simonela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!