Sarmale in foi de varza chinezeasca

de rodicamaria in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2012 | 1260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 foi de varza China
  • 3 cartofi
  • 100 g ciuperci felii
  • o ceapa mica
  • 1 lingura ardei kapia de la borcan
  • 150 g pastrama de pui
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza chinezeasca:

Se taie cotorul la varza ,se desfac foile si se spala sub jet de apa bucata cu bucata.Apoi se oparesc.

Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.

Pastrama de pui se taie cubulete.

Ceapa se curata,se taie marunt si se caleste in ulei.

Ciupercile se calesc in ulei pana se evapora  zeama care au lasat-o.

Se amesteca pastrama de pui,ciupercile,ceapa,ardeiul kapia si cartofii.Se potriveste gustul de sare si piper.Se umplu foile cu acest amestec.

Se aranjeaza primul strat de sarmale in oala ,se presara cimbru si 1/2 din morcov,dat pe razatoarea mare,dupa care urmeaza al doilea strat.Deasupra se presara din nou cimbru si restul de morcov ras.Se adauga sucul de rosii si apa cat sa acopere sarmalele.

Se acopera oala cu un capac si se fierbe la foc mic o ora.

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale in foi de varza chinezeasca-0
Sarmale in foi de varza chinezeasca-1
Sarmale in foi de varza chinezeasca-2

COMENTARII (7)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

01.12.2012, 19:45

bune sarmalutele

Rocsi

Rocsi 1

01.12.2012, 20:22

Nu am papat niciodata varza chinezeasca, dar nu cred ca e rea la gust

rodicamaria

rodicamaria 1

01.12.2012, 21:46

Rocsi,nici eu pana acum.Nu este rea de loc la gust,seamana cu a noastra.Fierbe repede.Dar e mai greu cu impachetatul sarmalelor datorita formei frunzei.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!