Sarmale in vas roman

de violeta30 in Mancaruri cu carne, 30 Dec 2018 | 2641 vizualizari

 

Se fac atat de bine ca nu ma mai despart de acest vas :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 200 gr carne tocata de vita
  • 1 cana de orez
  • 5 cepe
  • 1 morcov
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 ou
  • sare
  • condimente pentru sarmale de la Galeo
  • cimbru
  • piper
  • suc de rosii
  • 400 gr rosii in bulion
  • untura de porc
  • varza murata, cam 2-3 bucati
  • 2-3 felii subtiri de piept de porc
  • optional: afumatura de porc
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in vas roman:

Curatam ceapa si morcovul. Morcovul se razuie, iar ceapa se taie cubulete. Le calim in 2 linguri de untura, cand devin sticloase, adaugam o cescuta de apa. 

Spalam orezul si il punem peste ceapa, cand devine putin umflat adaugam rosiile in bulion si mai lasam la calit pana se "destrama" rosiile. Apoi lasam la racit.

Carnea tocata o vom combina si o amestecam bine, apoi o vom pune peste orezul racit. Adaugam sare/delikat, condimentele, patrunjelul, oul si amestecam bine.

Se taie cotorul verzelor si se vor scoate, apoi miezul il vom toca si il vom pune pe fundul vasului si vom adauga si cateva linguri de suc de rosii si o lingura de untura.

Din frunze vom face parti patrate cu care vom inveli carnea. Eu pun cate o lingura de carne la fiecare patratel de varza. Sarmalele astfel facute se vor aseza in vas si pe fiecare strat de sarmale vom pune suc de rosii.

Dupa ce vom termina de asezat sarmalele vom pune un strat de rosii in bulion, fasii de piept de porc si o lingura de untura si apa lasand liber in jur de 2 degete pana la buza vasului ca sa nu dea pe afara cand va fierbe . Punem capacul si vom introduce in cuptorul care a fost aprins atunci, altfel se va sparge vasul din cauza diferentelor de temperatura.

Se lasa la cuptor in jur de 2-3 ore. La final vom lasa 30 minute fara capac pentru a capata un strat rumen.

Se servesc cu mamaliguta.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj