Sarmale manastiresti

de susu in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 10460 vizualizari

 

 Foarte bune, servim calde sau reci cu ardei iute, cica se spune ca cel care stie sa gateasca sarmale de post delicioase atunci este un bucatar desavarsit

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi,
  • 1 morcov mare,
  • 2 cepe mari (una rosie, una alba),
  • 1 cescuta de orez,
  • bulion, marar si patrunjel proaspete,
  • frunze de telina,
  • foi de vita sau varza murata,
  • Condimente: boia, foi de dafin, cimbru, marar uscat, piper
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale manastiresti:

Cartofii si morcovul curatate se dau prim razatoarea mare iar ceapa se toaca marunt. Calim toate legumele impreuna timp de cateva minute dupa care adaugam orezul si-l calim si pe acesta.

Punem 1 lingurita de boia dulce, condimente si 2 linguri de pasta concentrata de rosii. Potrivim de sare si punem verdeata tocata.

Formam sarmalele cu aceasta umplutura si le pregatim pentru cuptor. Intr-o oala de pamant punem varza murata tocata pe fund, sarmale si mirodenii printre ele : marar si cimbru uscat, boabe de piper, foi de dafin. Deasupra mai punem varza tocata si facem un sos din apa fiarta cu bulion, putina zeama de varza, 1 lgt boia si verdeata.

Punem sosul peste sarmale si completam cu apa fiarta cat sa le acopere putin. Punem sare doar daca este cazul, zeama de varza si bulionul sunt deja sarate. Dam la cuptor 1- 2 ore. Sunt bune atat calde cat si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale manastiresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Teo 1

22.03.2016, 20:24

Asa e ,sunt atat de gustoase...!

Rocsi 1

22.03.2016, 21:20

Imi plac mult sarmalutele de post!

Catalina L 1

23.03.2016, 19:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute dietetice, de post