Sarmalute

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2010 | 1256 vizualizari

 

sarmalutele sunt preferatele mele, as manca dmineata, la pranz si seara:D

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr carne tocata ( porc, vita, pui, curcan)
  • - 2 verze mari
  • - orez
  • - 4 cepe
  • - 1 ciolan afumat
  • - bucatele de slanina afumata
  • - sare, piper, boia dulce,cimbru, oregano, vegeta
  • - bulion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul

Separat se taie ciolanul bucati, la fel se procedeaza si cu slanina afumata, se taie bucatele subtiri,taiem si cepele, marunt marunt si le calim in ulei, intr-o cratita, peste care adaugam orezul spalat bine, conimentele, le lasam putin pe foc, dupa care le dam jos si adaugam si carnea si amestecam bine si trecem la infasurat sarmalele.

pe fundul cratitei punem varza taiata marunt, si cate un strat de sarmalute, dupa fiecare strat de sarmale, punem bucatile de ciolan afumat si slaninuta, turnam peste sarmalute apa amestecata cu bulion, pana cand sarmalele sunt acoperite bine. Deasupra punem varza tocata si cateva frunze de varza intregi.Se tin la fiert cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.

 

COMENTARII (2)

madi_marin 1

28.02.2010, 16:44

sunt primaaaa......

Bunica 1

28.02.2010, 16:55

Si mamaliguta, mamaliguta n-ai facut ? Bine ai venit in familia bucatarasilor ! Super sarmale ! Cu afumatura m-ai dat gata. : Fii atenta ca aici cand ne place ceva ne infiintam la masa cu tot neamul . Sper ca nu te-am speriat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI