Sarmalute cu ciuperci-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 1 Mar 2010 | 1716 vizualizari

 

super delicioase

 

INGREDIENTE

  • 1-2 capatani de varza acra (murata)
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina mai mica
  • 1 ceapa
  • 2 linguri vegeta naturala(reteta sylvia)
  • sare ,piper
  • 1 cana de orez
  • 1 cutie pasta de tomate(4-5 linguri se pun in compozitie )
  • 6oo-7oo g ciuperci proaspete
  • patrunjel verde
  • crenguta cimbru si marar
  • 5-6 linguri ulei de masline(3 linguri pt calit zarzavaturile)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ciuperci-post:

Se caleste ceapa tocata cu morcovul si telina 3-4 minute,apoi se pune vegeta naturala,ciupercile tocate si se mai lasa sa se caleasca 4-5 minute. Se pun apoi 4-5 linguri pasta de tomate, orezul spalat si se mai lasa la foc mic 4-5minute.


Se formeaza sarmalutele mai mici mai mari cum doriti si se pun la fiert intr-o oala potirvita in care se pune 3 linguri de ulei de masline apoi varza tocata foarte fin si crengutele de marar si cimbru.Dupa care se aseaza de jur imprejur sarmalutele ,dupa care daca mai ramane varza o tocam si o punem peste sarmalute,apoi pasta de tomate si apa.Se fierb la foc potrivit 3 ore.


Sant delicioase,noua ne plac si reci, sant minunate

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute cu ciuperci-post 20003
retete culinare - Sarmalute cu ciuperci-post 20004

COMENTARII (7)

Bucataras Medi 1

03.03.2010, 07:54

sunt delicioase..................

danaamih 1

09.03.2010, 22:19

sunt foarte bune delicioase

nadina73 1

10.03.2010, 01:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: