Sarmalute cu conopida si mazare

de Dea_Dea in Mancaruri de legume, 10 Mai 2013 | 1315 vizualizari

 

Un pranz usor si bun!!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • apa
  • 1 lingura de otet
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 gr mazare
  • 2 morcovi
  • 1 conopida mica
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
  • bors magic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu conopida si mazare:

Apa se pune la fiert cu otetul, se scoate cotorul la varza si se pune cu gaura in jos cand apa clocoteste. Lasam pana frunzele se inmoaie si isi schimba culoarea din verde inchis in verde deschis.

Mazarea, conopida si morcovul se pun la fiert,cand sunt fierte se scurg de apa. Morcovul se toaca marunt , iar conopida se paseaza cu frurculita. 

Se pun in castron se adauga 1 lingura pasta de rosii , un fir de ceapa verde tocata, sare , piper, marar , cimbru, amestecam bine . 

Luam frunza de varza , punem compozitia de legume , rulam strans , iar apoi introducem capetele inauntu sa nu se desfaca la fiert.

Se toaca varza se aseaza in oala , se aseaza sarmalele , se acopera cu apa si se pun la fiert la foc mare pana dau in clocot, iar apoi se lasa la foc mic.

Cand sunt aproape fierte se adauga o lingura de pasta de rosii diluata cu apa si bors magic. Se mai lasa vreo 20 min si se stinge focul.

Sa aveti pofta!!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune suc de rosii

2

Se pot acri cu zeama de varza sau sare de lamaie.

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute cu conopida si mazare-0
Sarmalute cu conopida si mazare-1
Sarmalute cu conopida si mazare-2
Sarmalute cu conopida si mazare-3
Sarmalute cu conopida si mazare-4

COMENTARII (27)

Dea_Dea

Dea_Dea 1

10.05.2013, 22:16

Multumesc !!

mihaelar63

mihaelar63 1

11.05.2013, 02:22

Hai ca mai dat gata
De unde-ti veni ideea ?
Deja mintea-mi zburda spre alte combinatii

diana_k

diana_k 1

11.05.2013, 20:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!