Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

de abetina in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2017 | 5812 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 1 kg orez
  • 500 gr pasta de tomate dulce
  • 1,5 kg ceapa
  • 4 oua
  • 400 ml ulei
  • 1 lingurita piper macinat
  • condimente de sarmale-1 lingurita
  • ierburi aromate-1 lingurita tarhon
  • sare dupa gust
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 2 kg carne tocata de porc
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 1 varza murata
  • foi de vita oparite

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata:

Am spalat, am pregatit oala de lut a mamei, am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :)
Se curata ceapa, toaca marunt si se pune la prajit, lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul.

Punem intr-o oala orezul, il spalam bine, adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il punem pe foc cateva minute, pana ce orezul cuprinde apa, oprim focul si turnam orezul peste ceapa prajita, adaugam pasta de tomate, ouale, carnea tocata, condimente, sare, ierburi aromate, piper macinat si amestecam totul foarte bine.

Taiem frunzele de varza in foi cam cat o palma de mari si punem peste ele o lingura de compozitie, apoi rulam facem dopuri la capete si asezam frumos in oala de fiert; tot asa facem si cu foile de vita, pana cand se termina compozitia, apoi adaugam apa cat cuprinde si dam oala la cuptor, la foc potrivit pana sarmalutele vor fi fierte.

Se servesc simple sau cu smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

varza murata trebuie lasata la desarat si pusa la congelator macar 2-3 zile, asa varza devine frageda si usor de pregatit, foi de vita oparite si puse din primavara la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas