Savarina

de yammy in Prajituri, 1 Dec 2009 | 3260 vizualizari

 

Vroiam sa pap ceva dulce si tot-odata racoritor, asa ca am facut o savarina maree, am adaptat'o dupa gustul meu si a iesit asta:

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri pesmet
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • Ingrediente sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 300 gr apa
  • Ingrediente umplutura:
  • 200-300 gr capsuni
  • 100 gr zahar-frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina:

-se separa galbenusurile de albus



-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vaniliat



-se adauga pesmetul



-separat se bat albusurile spuma



-se amesteca cele doua compzitii usor, pale-pale



-se toarna in compozitia unsa cu ulei/unt



-se da la cuptor (se face testul cu scobitoarea)



-se lasa la racit


Pentru sirop:

-caramelizam zaharul si adaugam cu grija apa, lasam sa fiarba pana se dizolva tot zaharul


Umplutura:


-spalam capsunele



-le taiem si le dam prin blender impreuna cu zaharul pana obtinem o pasta



-le fierbem pana se ingroasa putin si lasam sa se raceasca



-batem frisca



-taiem blatul in 2



-il insiropam bine (blatul absoarbe siropul ca un buretel:)



-punem "gemul" de capsuni



-un strat generos de frisca



-si blatul superior insiropat



-ornam cu frisca si capsuni



 

COMENTARII (2)

liana_geicu 1

02.12.2009, 16:04

Eu nu sunt fan savarina, dar trebuie sa recunosc ca arata bine! eu vreau fructele..

elena1988 1

10.02.2011, 16:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!