Savarine

de lilik in Prajituri, 14 Noi 2010 | 2726 vizualizari

 

e prima data cand fac si sunt intr-adevar satisfacuta de rezultat..

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 7 linguri de pesmet fin
  • 2-3 linguri de faina

pt sirop:

  • 450 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 7 linguri esenta de rom

pt umplutura:

  • 300 ml frisca lichida
  • 1 pliculet de vanilie
  • dulceata de cirese
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

batem ouale cu zaharul  timp de 20 min cu mixerul.

ametecam pesmetul cu faina dupa care le adaugam in ploaie peste oua ,amestecand de jos in sus sa nu se lase.

ungem formele cu unt si le tapetam cu pesmet dupa care punem compozitia.nu umpleti cu compozitia ci lasati 1 deget ca se poata umfla.

le dam la cuptorul preancalzit la 160° pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.

facem siropul astfel:punem apa cu zaharul la fiert pana cand zaharul s-a topit,dupa care il luam de pe foc si adaugam esenta.

cand savarinele sunt gata le scoatem din forme si le punem intr-un vas inalt si turnam deasupra siropul.le dam la frigider cateva ore ca sa absoarba tot siropul.

pregatim frisca si taiem capacele savarinelor.deasupra capacelor punem dulceata de cirese si umplem cu frisca dupa preferinte

 

TIPS-URI

1

este recomandat sa le facem seara pt a doua zi k sa le putem lasa la frigider o noapte intreaga.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Savarine 62673
retete culinare - Savarine 62674
retete culinare - Savarine 62675
retete culinare - Savarine 62676
retete culinare - Savarine 62677

COMENTARII (7)

Rocsi 1

14.11.2010, 11:35

sa imi opresti una

ela 1

14.11.2010, 14:46

si mie imi plac

lilik 1

14.11.2010, 16:09

multumesc fetele si papati sa va fie de bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55