Savarine cu frisca si jeleu de zmeura

de Ligia Bxl in Prajituri, 21 Mai 2014 | 16769 vizualizari

 

Nu prea ma omor dupa savarine,mai ales din magazin,dar astea facute in casa mai treaca mearga :) cand eram mica spuneam ca nu vreau paine inmuiata :p :))

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 250 ml apa
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 1 praf sare
  • 21 gr drojdie
  • 120 ml ulei

Ptr sirop:

  • 250 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 1-2 fiole esenta de rom

Ptr jeleu:

  • 250 gr zmeura
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3 foi gelatina

Ptr umplut:

  • 500 ml frisca lichida
  • + 3-4 linguri zahar brun daca nu e frisca indulcita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu frisca si jeleu de zmeura:

Am pus mai intai drojdia la dospit intr-un bol cu putina apa calduta si putin zahar.

Dupa ce a crescut am facut coca astfel:am batut ouale cu zaharul si sarea.Apoi am amestecat bine  si am adaugat faina(daca e lipicioasa se mai adauga faina pana devine ca o coca de cozonac)l si se framanta bine,apoi la final am adaugat uleiul cald la temperatura camerei.

Am lasat aluatul la dospit la caldura, acoperit cu un prosop curat.Dupa ce a crescut am format mici bile si le-am pus in forme de savarine unse cu unt si am mai lasat la crescut 10-15 min.

Am dat la cuptor pana sau copt.Am facut siropul astfel:am fiert apa cu zaharul si am dat de pe foc,apoi am adaugat esenta de rom.

Dupa ce sau racit si savarinele si siropul,le-am insiropat cu siropul obtinut.

Am taiat apoi un capacel,le-am umplut cu frisca batuta si am uns capacelul de la fiecare cu un jeleu facut astfel:am pus gelatina in apa rece la inmuiat,apoi am pus pe foc zmeura (daca e congelata nu se mai adauga apa ca sunt zemoase,daca sunt naturale se apauga putina apa) peste ele am adaugat zaharul,apoi am pus in jeleul fierbinte dat de pe foc gelatina si am amestecat pana sau incorporat toate.Dupa ce sa racit am uns capacelele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu frisca si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

dantes 1

27.01.2018, 12:38

Super!

Sidy 1

28.01.2018, 07:19

Preferatele mele ! Dar...au un mare defect. Se temina prea repede... !

Criss 1

23.02.2020, 16:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine