Scones

de simona72 in Dulciuri, 23 Apr 2013 | 1175 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-o revista cu urmatoarea explicatie:sunt traditionale bucatariei scotiene, se fac dulci si sarate, dar eu am ales varianta dulce, servite cu dulceata, nutella s-au miere dupa preferinte, alaturi de o cana de ceai s-au lapte.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 70 gr unt
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Am facut rapid aluatul la robot in felul urmator:am pus faina, praful de copt,sarea si untul rece taiat cubulete in vasul robotului si le-am amestecat putin. Oul batut cu laptele le-am pus peste faina, am amestecat din nou, am pus zaharul si vanilia, am mai amestecat putin, iar apoi am rasturnat tot aluatul pe masa infainata si am framintat usor aluatul pina devine compact. L-am pus in folie alimentara si l-am dat pt o ora la frigider. Pe masa infainata am intins o foaie groasa de aprox. 0,5 cm , iar cu ajutorul unei forme rotunde am taiat cerculete. Le-am pus in tava tapetata cu hirtie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 150 grade pt 15 minute.

Le-am lasat sa se raceasca si cu ajutorul unei pensule de bucatarie am indepartat surplusul de faina de pe ele. Le-am savurat cu dulceata de smochine alaturi de o cana de ceai.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Scones-0
Scones-1
Scones-2
Scones-3
Scones-4
Scones-5
Scones-6
Scones-7
Scones-8
Scones-9

COMENTARII (17)

- TABITA -

- TABITA - 1

24.04.2013, 00:07

DulciuriSiNuNumai

DulciuriSiNuNumai 1

24.04.2013, 03:41

bune, bune!

diana_k

diana_k 1

25.04.2013, 10:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!