Scovergi dulci

de ela in Dulciuri, 28 Ian 2015 | 1731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750gr faina
  • 200ml smantana dulce
  • 150ml sana
  • 5oua
  • 200gr zahar
  • 1lingura esenta rom
  • 1lingura esenta vanilie
  • 500gr branza dulce
  • coaja rasa de la o lamaie mai mare
  • 1praf de sare
  • zahar pudra pentru ornat
  • crema de ciocolata sau smantana
  • faina pentru lucru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi dulci:

Punem branza la scurs intr-o sita si apoi o stoarcem bine daca are apa mai multa.

Punem faina cernuta intr-un bol in care adugam ouale si praful de sare si amestecam,apoi adugam treptat sana si smantana dulce,zaharul,esentele si framantam bine.

Punem si branza si coaja de lamaie si framantam aluatul.Lasam sa se odihneasca 30 minute,apoi intindem o foaie si decupam cu o forma rotunda scovergile pe care le punem in ulei incins la prajit,pana se rumenesc.Le scoatem pe un servetel si le servim calde(reci nu mai sunt bune),presarate cu zahar pudra,smantana sau crema de ciocolata.Sunt tare bune.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Scovergi dulci 364093
retete culinare - Scovergi dulci 364094
retete culinare - Scovergi dulci 364095
retete culinare - Scovergi dulci 364096

COMENTARII (15)

ela 1

28.01.2015, 14:39

acum am descoperit ca este reteta cu nr 400 de pe bucataras

Valclaudia 1

28.01.2015, 17:38

ce bune trebuie sa fie!

Rocsi 1

28.01.2015, 19:52

Ma autoinvit la servit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55