Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu)

de DinDragostePentruGatit in Peste, 5 Apr 2012 | 3884 vizualizari

 

Se apropie Floriile...preparatele din pește au prioritate. :)
Îmi place scrumbia pregătită la grătar, însă în acel moment nu aveam chef să mă afum :)) aşa că am adoptat varianta "la cuptor".

 

INGREDIENTE

  • 4 scrumbii mari;
  • 1 căţel de usturoi;
  • frunze de leuştean (uscat, din păcate);
  • piper;
  • sare.
Cartofi copți
  • 4-5 cartofi;
  • ulei de măsline;
  • piper;
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu):

Cartofii se spală, se şterg. Se unge o foaie de aluminiu / folie cerată cu ulei de măsline, se adaugă sare, piper. Se înfăşoară cartofii în folie (unul câte unul). Se pun în cuptor timp de  30 minute, la foc potrivit.

Între timp se pregătește scrumbia. Se amestecă usturoiul cu leuştean, sare şi piper. Se umplu scrumbiile cu amestecul rezultat. 

După cele 30 de minute în care cartofii au stat în cuptor, se aşează scrumbia şi se mai ţine totul până se rumeneşte peştele. 

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Scrumbia şi cartofii se servesc alături de mujdei de usturoi.

2

Evit să gătesc cu ajutorul foliei de aluminiu (în contact direct), însă aici nu aveam altă variantă (nu mai aveam folie cerată). De obicei înfășor prima dată cartofii în folie cerată apoi în cea de aluminiu.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu) 156147
retete culinare - Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu) 156148
retete culinare - Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu) 156149
retete culinare - Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi (în folie de aluminiu) 156150

COMENTARII (12)

Sim0na 1

05.04.2012, 21:59

Ina 1

10.04.2012, 22:14

vin si eu la o portie

DinDragostePentruGatit 1

10.04.2012, 22:23

Astept...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18