Semifreddo cu portocale şi fructe de pădure

de diaconta in Dulciuri, 12 Mai 2013 | 2850 vizualizari

 

Adică un fel de îngheţată foarte cremoasă şi aromată.Ruxy mi-a făcut poftă cu reţeta ei,m-am inspirat dar am modificat-o puţin.La final a ieşit o bunăciune.

 

INGREDIENTE

  • 500 g frisca naturala 32% grasime
  • 400 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • Zeama de la jumatate de portocala
  • 10 g gelatina
  • Vanilie
  • Afine si coacaze roşii
  • Câteva piscoturi
  • Tablete de ciocolata cu menta
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo cu portocale şi fructe de pădure:

Frisca am batut-o si am lasat-o la frigider.

Gelatina am hidratat-o cu putina apa rece.

Am mixat ouale cu zaharul pâna când acesta s-a topit.

Am adaugat siropul de portocala si iaurtul.

Am încalzit putin compozitia,am încalzit si gelatina si am pus-o în amestec.

Dupa ce s-a racit,am adaugat cate-o lingura de frisca în compozitie si vanilia.

Am pus la frigider într-o caserola si am plecat de-acasa.

Când m-am întors era închegata frumos si foarte cremoasa.

Intr-o tava de chec am pus o folie si am asezat straturi de înghetata ,piscoturi,fructe de padure si ciocolata.Am pus din nou la frigider.

Nu de alta dar la cât de buna era,as fi putut s-o manânc pe toata la ora aceea târzie.Voi mânca mâine o felie generoasa bineînteles.

Voi faceti cum doriti si cum va lasa constiinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Semifreddo cu portocale şi fructe de pădure 227380
retete culinare - Semifreddo cu portocale şi fructe de pădure 227381
retete culinare - Semifreddo cu portocale şi fructe de pădure 227382
retete culinare - Semifreddo cu portocale şi fructe de pădure 227383

COMENTARII (63)

Krystyan Trendy 1

10.12.2013, 09:44

ce deliciu!

diaconta 1

10.12.2013, 10:28

Cristina,ne mai scapa si noua una alta,oricat de vigilente suntem ))))))

diaconta 1

10.12.2013, 10:28

Krysty
Imi place inghetata si tot ce e inrudit cu ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55