Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700!

de Rux in Prajituri, 8 Mai 2013 | 4007 vizualizari

 

Un desert fin, matasos, aromat, parfumat, delicat, ce te duce cu gandul la o noapte romantica de vara :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr iaurt grecesc
  • 4 oua
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 30 gr unt
  • 100 ml frisca dulce lichida
  • 200 gr zahar
  • vanilie din belsug
  • Sosul de capsuni:
  • 150 gr capsuni
  • 30 gr zahar
  • vanilie
  • un bol mic de capsuni
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700!:

Crema se prepara mixand ouale cu iaurtul, faina si vanilia. Totul se pune intr-un vas la foc mic pana se ingroasa ca o ciulama mai grosuta. Se tine in jur de zece sau 12 minute pe foc mic amestecand tot timpul sa nu se prinda. se da deoparte si se pun cubuletele de unt( cele 30 gr). Se lasa la racit.

Frisca se mixeaza un minut cu putina vanilie, si se adauga lingura cu lingura din compozita racita. Dam la rece la congelator pentru aproximativ doua ore. Din 15 in 15 minute scoatem si amestecam bine,  nu lasam sa se formeze acele de gheata. Trebuie sa fie inghetata usor si in acelasi timp cremoasa. O puteti lasa daca va place semi-inghetata in jur de o ora si jumatate.

Sosul se face la blender din capsuni, zahar si vanilie.

Servim crema la pahar cu sos de capsuni si capsuni.

O serviti dupa placere si inspiratie :) e o minunatie :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700! 226221
retete culinare - Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700! 226222
retete culinare - Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700! 226223
retete culinare - Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700! 226224
retete culinare - Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700! 226226
retete culinare - Semifreddo de vanilie si iaurt cu capsuni si reteta mea cu nr - 700! 226227

COMENTARII (86)

robert_badica 1

03.02.2015, 10:02

cami2004 1

30.05.2015, 12:02

am vazut ca ai scris 200 g zahar sisi n am vazut unde l-ai pus..merci

Rux 1

30.05.2015, 16:04

Scuza-ma Cami te rog, ai dreptate...l-am pus in crema cu iaurt....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S