Semlor

de ala_oancea in Prajituri, 16 Iun 2009 | 3221 vizualizari

 

gogosele cu gem de capsuni si frisca

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 ceasca lapte (aprox 100 ml)
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura:
  • gem de capsuni
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic ness
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semlor:

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Puteti pune si un ou in aluat, in reteta originala era, dar eu am uitat sa cumpar :) Se imparte apoi aluatul in opt bucati carora li se da o forma rotunda. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se ung cu ou batut (eu cu ulei). Se coc 10-15 minute pana se rumenesc. Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, iar apoi se taie cate un capacel si se scoate miezul. Se umplu cu gem de capsuni.
Se bate frisca lichida si se imparte in doua. O jumatate se amesteca cu plicul de ness, cacaoa si zaharul pudra. Se orneaza gogosile cu frisca alba/neagra. Capacelele se decupeaza cu o forma mica de fursecuri si se pudreaza cu zahar/cacao si se aseaza peste gogosi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Semlor 4569
retete culinare - Semlor 4570
retete culinare - Semlor 4571
retete culinare - Semlor 4572

COMENTARII (4)

ala_oancea 1

17.06.2009, 13:32

Multumesc Miha

Bucataras 1

17.06.2009, 23:00

Doamne, cum arata

nicoleta_maria10 1

26.04.2013, 15:37

Nu inteleg ce este "GARANT PENTRU ALUATURI DOSPITE" Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI