Sheperd's Pie

de simona72 in Mancaruri cu carne, 6 Oct 2014 | 4688 vizualizari

 

Reteta vine la noi din Anglia si traditional se face din carne de miel sau oaie. Eu am folosit carne de ied, pentru ca asta am avut in congelator, dar se poate folosi la fel de bine si carne de vitel sau porc. Indiferent de ceea ce se spune "placinta ciobanului" nu este altceva decat un strat de carne tocata cu legume, acoperit de un strat de piure de cartofi si dat la cuptor pana se rumeneste piureul deasupra.

 

INGREDIENTE

  • pentru umplutura:
  • 700 gr pulpa de ied
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 ceasca supa(de pui, vita sau legume)
  • sare si piper dupa gust
  • cateva frunze de telina taiate marunt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • pentru piure:
  • 1 kg cartofi albi
  • 2-3 linguri unt
  • 1 cescuta lapte
  • sare dupa gust
  • 100 gr branza Chedar
  • 1 galbenus
  • un praf de nucsoara (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sheperd's Pie:

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste 2 minute. Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robotul de bucatarie. Peste ceapa calita se adauga morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici, se adauga 1-2 linguri supa si se lasa la calit 2-3 minute. Se adauga carnea tocata, se amesteca mereu in tigaie sa se defaca carnea si sa se caleasca uniform. Calim carnea impreuna cu celelalte ingrediente la foc iute, adaugam 1 ceasca supa si lasam la foc iute pana supa scade, dar compozitia ramane suculenta. Se adauga rosiile curatate de coaja si taiate in cubulete mici, precum si celelalte ingrediente. Se amesteca si se lasa pe foc inca 2-3 minute. Compozitia se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline.

Pentru piure: cartofii se curata de coaja, se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cu sare. Se strecoara de apa si se paseaza sau procedati ca mine, folosind mixerul. Se adauga untul si se mixeaza pana cartofii sau zdrobit si devin pufosi. Se adauga cate putin lapte cald pana ajungeti la consistenta dorita. La urma se adauga un praf de sare, branza cheddar si galbenusul, iar nucsoara doar daca va place(eu am pus). Se mai mixeaza pana la incorporarea ingredientelor. Se pune cate o lingura din piure peste umplutura de carne pana terminati piureul facut. Se da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute sau pana piureul este rumen deasupra.

Se serveste calda.

Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

in loc de supa eu am folosit o ceasca de vin rosu

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sheperd's Pie 345721
retete culinare - Sheperd's Pie 345722
retete culinare - Sheperd's Pie 345723
retete culinare - Sheperd's Pie 345724
retete culinare - Sheperd's Pie 345725
retete culinare - Sheperd's Pie 345726
retete culinare - Sheperd's Pie 345727
retete culinare - Sheperd's Pie 345728
retete culinare - Sheperd's Pie 345729
retete culinare - Sheperd's Pie 345730
retete culinare - Sheperd's Pie 345731
retete culinare - Sheperd's Pie 345732

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

07.10.2014, 10:53

Mai ai o portie si pentru mine?

Lau 1

07.10.2014, 17:44

Xandrinne 1

07.10.2014, 18:58

Ce fain arata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: