Sigara borek

de Criss in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2016 | 11811 vizualizari

 

Sigara borek sunt de fapt niste placinte turcesti rulate sub forma de tigarete. P Se stie ca turcii sunt maestri in ale patiseriei si au tot felul de retete care mai de care mai bune si cu mai multe calorii.  Dar cine mai sta sa numere caloriile ca doar nu facem placinte in fiecare zi. :D Aceste tigarete se pot umple cu branza (cum am facut eu) sau cu carne tocata . Am vazut ca ei pun foarte mult patrunjel verde in compozitia de branza. Eu am pus putin patrunjel, sa nu strambe Alex din nas. :D Traditional, aceste placinte se fac cu foi youfka, dar pentru ca aici nu se gasesc, am folosit foi de placinta Edenia. Vreau sa spun ca din cele folosite pana acum, mi s-au parut cele mai bune. O foaie de placinta am taiat-o in 4 bucati, obtinand astfel 4 tigarete.

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta
  • 300 g telemea de vaca
  • 200 g cascaval
  • patrunjel verde
  • 1 albus de ou
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sigara borek:

Telemeaua si cascavalul se dau pe razatoarea mare, se adauga patrunjelul tocat (eu am pus congelat) si se amesteca. Nu e nevoie sa adaugati sare pentru ca telemeaua e oricum sarata (chiar prea sarata pentru gustul meu).  In imaginile de mai jos vedeti cum se ruleaza tigaretele, aproximativ la fel ca si sarmalele, dar capatul se inmoaie in albus de ou, acesta avand rolul de a lipi si sigila tigaretele. Cand sunt gata toate tigaretele, se prajesc in ulei incins, apoi se scot pe hartie absorbanta, se lasa putin sa se raceasca, apoi se servesc cu mare pofta.  Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sigara borek" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si cascaval la tigaie