Sirop de coacaze rosii

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 27 Iun 2018 | 4580 vizualizari

 

Imi place sa beau sirop diluat cu apa minerala, asa ca anul acesta m-am gandit sa fac si de coacaze rosii.

 

INGREDIENTE

  • 900 g coacaze rosii (fara codite)
  • 900 g zahar
  • 450 ml apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de coacaze rosii:

Coacazele se spala si se pun intr-un castron impreuna cu zaharul.

Se tin la frigider pana a doua zi, amestecand din cand in cand prin ele.

In urmatoarea zi se pun intr-un tuciulet, se adauga apa si se pun la foc. Se fierb vreo 20 de minute, apoi se strecoara si se mai fierb 5-10 minute. Se lasa sa se racoreasca.

Se pune siropul in sticle (3 sticle de 300 ml).

Pentru a rezista peste iarna, se mai fierb si sticlele pe baie de aburi, circa 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de coacaze rosii