Sirop de menta

de Dana Cristea - pusikmea in Sirop / Compot, 20 Iun 2011 | 10662 vizualizari

 

Imi doream atat de mult sa fac acest sirop si pana la urma am facut :D....abia astept sa-l folosesc la cremele prajiturilor :D si nu numai

 

INGREDIENTE

  • 300 g menta proaspata
  • 1,5 kg zahar
  • 2 linguri miere
  • colorant ( optional)
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Punem apa impreuna cu zaharul la fiert.

Intre timp spalam menta sub jet de apa rece.

Cand s-a topit zaharul, adaugam si menta si o lasam 5 minute, cu capacul pus, trebuie sa-si schimbe culoarea, scoatem frunzele cu o paleta, adaugam mierea si lasam sa fiarba 2 ore cu capacul pus la foc mic, pana cand siropul se ingroasa.

Facem testul cu picatura, daca sta margeluta, il luam de pe foc, daca curge, mai lasam sa fiarba si repetam testul.

Cand este aproape gata adaugam colorant ( albastru si galben pentru a iesi verde) si mai lasam sa dea un clocot, stingem focul.

Pregatim sticle sau borcane si le umplem cu siropul fierbinte, strecurat printr-o sita deasa, le infiletam si pastram la camara.

Din aceasta cantitate mi-a iesit 1200 ml de sirop, asta in cazul in care a iesit foarte gros, cand vreau sa-l folosesc trebuie sa pun sticla in apa calda cu cateva minute bune inainte...cred ca l-am tinut cam mult pe foc, fiind prima oara in viata mea cand am facut sirop...zic si eu ca am o scuza :D:))))

 

RETETA IN IMAGINI

Sirop de menta-0
Sirop de menta-1
Sirop de menta-2
Sirop de menta-3

COMENTARII (13)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

21.06.2011, 12:16

si eu am facut! ff bun! ii vine randul saptamana viitoare, cand sunt plecata iar in vacanta

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

21.06.2011, 19:05

multumesc tuturor

adry88

adry88 1

02.07.2011, 16:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!