Sirop de menta

de Dana Cristea - pusikmea in Sirop / Compot, 20 Iun 2011 | 14339 vizualizari

 

Imi doream atat de mult sa fac acest sirop si pana la urma am facut :D....abia astept sa-l folosesc la cremele prajiturilor :D si nu numai

 

INGREDIENTE

  • 300 g menta proaspata
  • 1,5 kg zahar
  • 2 linguri miere
  • colorant ( optional)
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Punem apa impreuna cu zaharul la fiert.

Intre timp spalam menta sub jet de apa rece.

Cand s-a topit zaharul, adaugam si menta si o lasam 5 minute, cu capacul pus, trebuie sa-si schimbe culoarea, scoatem frunzele cu o paleta, adaugam mierea si lasam sa fiarba 2 ore cu capacul pus la foc mic, pana cand siropul se ingroasa.

Facem testul cu picatura, daca sta margeluta, il luam de pe foc, daca curge, mai lasam sa fiarba si repetam testul.

Cand este aproape gata adaugam colorant ( albastru si galben pentru a iesi verde) si mai lasam sa dea un clocot, stingem focul.

Pregatim sticle sau borcane si le umplem cu siropul fierbinte, strecurat printr-o sita deasa, le infiletam si pastram la camara.

Din aceasta cantitate mi-a iesit 1200 ml de sirop, asta in cazul in care a iesit foarte gros, cand vreau sa-l folosesc trebuie sa pun sticla in apa calda cu cateva minute bune inainte...cred ca l-am tinut cam mult pe foc, fiind prima oara in viata mea cand am facut sirop...zic si eu ca am o scuza :D:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (13)

divainbucatarie 1

21.06.2011, 12:16

si eu am facut! ff bun! ii vine randul saptamana viitoare, cand sunt plecata iar in vacanta

Dana Cristea - pusikmea 1

21.06.2011, 19:05

multumesc tuturor

adry88 1

02.07.2011, 16:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta