Sirop de mure

de alilianaa in Sirop / Compot, 8 Aug 2014 | 3139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 700-800 g mure
  • 2 kg zahar
  • 1,200 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • un baton scortiosara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de mure:

Murele se spala bine, se aleg si se pun la scurs. Dupa ce s-au scurs le pasam cu blenderul vertical. Le trecem prin strecuratoare.

Va rezulta cca 800 g de suc concentrat de mure. Peste acesta adaugam apa pana ce obtinem 2l lichid.

Transferam lichidul intr-o oala mai mare si adaugam 2 kg zahar, zeama de la o jumatate de lamaie  si un baton de scortisoara.  

Luam spuma ori de cate ori este nevoie.

La final adaugam zeama de la cea de-a doua jumatate de lamaie.

Punem siropul fierbinte ( atat cat sa reziste sticlele) in sticle.

Incercam daca siropul s-a legat, punand din compozitia acestuia pe o farfuriuta..daca este legat va avea consistenta de miere.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sirop de mure 336371
retete culinare - Sirop de mure 336372
retete culinare - Sirop de mure 336373
retete culinare - Sirop de mure 336374
retete culinare - Sirop de mure 336376

COMENTARII (18)

Rocsi 1

10.08.2014, 10:56

Cred ca este asa aromat

alilianaa 1

12.08.2014, 07:21

Rocsi, e tare bun!

Panacris 1

12.08.2014, 14:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D