Sirop de mure

de ralu_ca in Sirop / Compot, 14 Aug 2013 | 6040 vizualizari

 

Pentru ca sora mea mi-a adus cam 3 kg de mure, m-a sfatuit sa fac sirop si chiar daca e prima oara cand fac, mi-a iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • aprox 3 kg mure
  • zahar
  • 1 ceasca zeama de lamaie
  • 1 fiola esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de mure:

Murele le-am trecut prin jet de apa, apoi le-am pus intr-o cratita si le-am presat foarte bine ( cu o manusa in mana ) si in compozitie am turnat 1 litru de apa.  Le-am lasat asa pana a 2a zi. Am dat prin strecuratoare amestecul format. Am masurat lichidul si in functie de cat am obtinut, atata zahar am adaugat in lichid. Am pus la foc amestecand continuu pana s-a topit zaharul, am luat spuma formata si l-am lasat sa fiarba cam 1 ora si 15 min. Spre final am turnat zeama de lamaie si esenta si am lasat sa mai fiarba vreo 20 minute pana devine putin vascos. A doua zi l-am pus la sticle.

Am obtinut un sirop delicios.

 

TIPS-URI

1

eu am obtinut 4 l de sirop

RETETA IN IMAGINI

Sirop de mure-0
Sirop de mure-1
Sirop de mure-2
Sirop de mure-3
Sirop de mure-4
Sirop de mure-5
Sirop de mure-6

COMENTARII (9)

Angelina_Elena 1

14.08.2013, 21:48

Ligia Bxl 1

14.08.2013, 22:43

ce bun si aromat

Xandrinne 1

15.08.2013, 09:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04