Smochine in sirop

de adasev12 in Sirop / Compot, 11 Aug 2011 | 4921 vizualizari

 

s-au copt smochinele...asa ca azi am preparat smochine in sirop

 

INGREDIENTE

  • cam 30 smochine mari
  • 1 kg zahar
  • 3 l apa
  • 0 lamaie
  • un bat de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smochine in sirop:

Smochinele se spala, se inteapa cu o furculita din loc in loc si se pun intr-o oala cu apa sa dea cateva clocote. Se scot apoi, se taie surplusul de la codite, dar nu de tot. Se lasa din apa cam 2,5 -3 l  si se toarna zaharul si lamaia taiata felii...Se lasa sa fiarba putin pane se ingroasa nitel, apoi se adauga batul de scortisoara si smochinele intregi si se lasa la fiert la foc mediu spre mic...pana se leaga bine siropul...nici f gros, ca la dulceata sa nu fie, dar nici prea subtire....

Cand e gata se ia de pe foc si se lasa cateva minute sa se astampere, apoi se toarna in borcane sau sticle: se poate si strecura siropul si sa se puna in sticle, iar smochinele in borcane...eu le-am pus impreuna., ca un fel de compot...

Deja ma gandesc la o prajitura cu smochine, la inghetata, la clatite...la multe altele...Smochinele in sirop sunt foarte bune sunt si mai au si proprietati medicinale...

P.S Se poate adauga la sfarsit in sirop si putin sirop de menta...ii da o alta tenta la culoare si un plus de aroma ...( eu nu am pus)

Daca ti-a placut reteta noastra "Smochine in sirop" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de smochine