Smochine in sirop

de adasev12 in Sirop / Compot, 11 Aug 2011 | 2197 vizualizari

 

s-au copt smochinele...asa ca azi am preparat smochine in sirop

 

INGREDIENTE

  • cam 30 smochine mari
  • 1 kg zahar
  • 3 l apa
  • 0 lamaie
  • un bat de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smochine in sirop:

Smochinele se spala, se inteapa cu o furculita din loc in loc si se pun intr-o oala cu apa sa dea cateva clocote. Se scot apoi, se taie surplusul de la codite, dar nu de tot. Se lasa din apa cam 2,5 -3 l  si se toarna zaharul si lamaia taiata felii...Se lasa sa fiarba putin pane se ingroasa nitel, apoi se adauga batul de scortisoara si smochinele intregi si se lasa la fiert la foc mediu spre mic...pana se leaga bine siropul...nici f gros, ca la dulceata sa nu fie, dar nici prea subtire....

Cand e gata se ia de pe foc si se lasa cateva minute sa se astampere, apoi se toarna in borcane sau sticle: se poate si strecura siropul si sa se puna in sticle, iar smochinele in borcane...eu le-am pus impreuna., ca un fel de compot...

Deja ma gandesc la o prajitura cu smochine, la inghetata, la clatite...la multe altele...Smochinele in sirop sunt foarte bune sunt si mai au si proprietati medicinale...

P.S Se poate adauga la sfarsit in sirop si putin sirop de menta...ii da o alta tenta la culoare si un plus de aroma ...( eu nu am pus)

 

RETETA IN IMAGINI

Smochine in sirop-0
Smochine in sirop-1
Smochine in sirop-2

COMENTARII (29)

adasev12

adasev12 1

12.08.2011, 15:23

adina....

vergi

vergi 1

14.08.2011, 22:53

nu am mai mancat de tare mult timp smochine

Cris2711

Cris2711 1

14.10.2011, 18:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!