Sirop din flori de salcam

de Gicuta69 in Sirop / Compot, 18 Mai 2015 | 1166 vizualizari

 

-

 

INGREDIENTE

  • -1 kg de flori de salcam
  • -1 kg de zahar
  • -2 litri de apa
  • -zeama de la o lamaie
  • -coaja de la o lamaie, taiata bucati mari
  • -3 plicuri de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

     1.  Florile de salcam proaspat culese le-am  adunat de pe ciorchine si le-am spalat bine in mai multe ape reci. Le-am lasat la scurs  intr-o sita.

     2.  Am pus 1,5 l apa intr-o oala , am adus-o  la punctul de fierbere,am adaugat  florile si am lasat  sa fiarba 20 minute la foc mare. Am acoperit oala cu capac si am lasat pana a doua zi.

      3.  A doua zi, am stercurat ceaiul rezultat si am presat  bine florile.
      4.  Am facut  un sirop din 500 ml apa, 1 kg de zahar, am adaugat  zeama de lamaie  lasand sa fiarba la foc mare cca 10 min. Am indepartat  spuma formata.
     5.  Am adaugat  ceaiul peste sirop, zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Am  lasat la fiert, la foc moderat  pana siropul a scazut la jumatate.
     6. Am scos coaja de lamaie si am pus siropul fierbinte in sticle sterilizate.

     7. Am acoperit sticlele cu o patura si le- am lasat pana a doua zi sa se raceasca.



 

RETETA IN IMAGINI

Sirop din flori de salcam-0
Sirop din flori de salcam-1
Sirop din flori de salcam-2
Sirop din flori de salcam-3
Sirop din flori de salcam-4
Sirop din flori de salcam-5
Sirop din flori de salcam-6
Sirop din flori de salcam-7
Sirop din flori de salcam-8
Sirop din flori de salcam-9
Sirop din flori de salcam-10

COMENTARII (12)

Bunica

Bunica 1

18.05.2015, 15:26

Tare bun!

Rocsi

Rocsi 1

18.05.2015, 18:40

Rux

Rux 1

18.05.2015, 21:15

Il iubesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!