Snitele din soia, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 19 Mai 2016 | 2339 vizualizari

 

Nu toata lumea iubeste soia, eu cel putin nu. Sotul nu mancase niciodata si am zis sa fac un experiment, sa pregatesc cateva snitele sa vedem daca ii plac. Surpriza, chiar l-au incantat (mama a mai mancat si stiam ca ei o sa ii placa) si zicea ca simte ca mananca carne. M-am bucurat sa aud asta, ca mai stiu ce sa pregatesc in zilele de post. Nu am incercat la cuptor sa fac, in tigaie absorb cam mult ulei, dar am incercat sa le "pacalesc" si sa pun cate putin ulei.

 

INGREDIENTE

  • 250 soia snitele
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingura plina de mustar
  • faina alba
  • 3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • ulei pentru rumenit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele din soia, de post:

Intr-o oala punem apa cu sare, piper si ierburile de Provence.

Punem oala pe foc si cand apa clocoteste, dam drumul la soia.

Lasam sa fiarba cam 25-30 de minute.

Dupa acest timp le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca.

Cand sunt usor caldute, luam fiecare bucata in parte si o stoarcem intre maini.

Intr-un bol punem apa minerala.

Turnam faina in ploaie si amestecam cu telul, pana obtinem un aluat ceva mai gros ca cel de clatite.

Adaugam mustarul, sare, piper si boiaua dulce.

Mararul verde il tocam marunt si il incorporam in compozitia cu faina.

Intr-o tigaie incingem ulei.

Trecem snitele bine prin aluat, le punem la prajit.

Le rumenim la foc potrivit, pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, pe servetele de bucatarie.

Le serviti calde cu mustar, cu o salata de rosii sau cu o salata de sfecla rosie asa cum am facut noi.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Snitele din soia, de post-0
Snitele din soia, de post-1
Snitele din soia, de post-2
Snitele din soia, de post-3

COMENTARII (24)

Rocsi

Rocsi 1

24.05.2016, 21:13

Dia, nici eu nu mananca soia iar ai mei mananca doar o data, in posturile mai mari! In schimb, am facut o tocanita de mazare cu soia cuburi si le-a placut enorm!

Zamfira

Zamfira 1

28.05.2016, 20:14

Rocsi

Rocsi 1

29.05.2016, 20:27

Melinda

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!