Socata

de mihaelar63 in Bauturi, 12 Dec 2014 | 898 vizualizari

 

Am facut un experiment pastrand socata la frigider . Mi-a parut OK . Urmeaza sa prepar in viitorul apropiat si din flori uscate . As fi curioasa voi cat ati pastrat socata la rece ?

 

INGREDIENTE

  • 8 flori de soc [ mai mici ]
  • 4 l apa
  • 400 gr zahar
  • 4 lamai
  • 4 linguri otet de mere
  • drojdie de bere cat o aluna
  • 50 ml sirop capsuni
  • menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Am facut un sirop din 2 cani cu apa si zahar . Am diluat in el drojdia de bere .

Am spalat si am taiat felii lamaile . Am pus intr-un recipient mare florile de soc spalate , apa , lamaile taiate , siropul de zahar si am lasat 3 zile sa fermenteze . La inceput  amestecul este putin tulbure , apoi a inceput sa se limpezeasca .

A rezultat o socata care in timp nu a mai fost atat de sifonata . Am strecurat  zeama si am pastrat socata la frigider . Siropul de capsuni l-am diluat si l-am folosit la prepararea cuburilor de gheata rozalii . Am servit socata cu cuburi de gheata roz si menta proaspata .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Socata 356945
retete culinare - Socata 356946
retete culinare - Socata 356947
retete culinare - Socata 356948
retete culinare - Socata 356950
retete culinare - Socata 356951
retete culinare - Socata 356952
retete culinare - Socata 356953
retete culinare - Socata 356954
retete culinare - Socata 356955
retete culinare - Socata 356956
retete culinare - Socata 356957

COMENTARII (21)

marcela1979 1

13.12.2014, 00:16

Gherca Daniela 1

13.12.2014, 00:30

mihaelar63 1

14.12.2014, 23:29

Si mie , parca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S