Socata caramelizata

de alinutzika in Bauturi, 1 Iun 2012 | 2491 vizualizari

 

O socata racoritoare, dulce-acrisoara, cu gust puternic de caramel si soc. V-o recomand cu mare drag. Aceasta reteta o fac de cel putin 10 ani si pentru mine, e cea mai buna din cate am baut!....

 

INGREDIENTE

  • 10 flori de soc
  • 1 kg zahar
  • 20 g sare de lamaie
  • 1 lamaie
  • 10 l apa fierbinte (scoate mai repede aroma din soc)
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata caramelizata:

Intr-o galeata de 10 l puneti jumatate din cantitatea de zahar, florile de soc trecute rapid printr-un jet de apa, sarea de lamaie si lamaia taiata rondele. Adaugati apa pana umpleti galeata, amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Restul de zahar (500 g), il caramelizam pe foc si il stingem cu un pahar de apa. Lasam sa fiarba la foc mediu, pana se topeste tot caramelul, apoi il turnam in galeata si amestecam bine. Acoperim galeata cu un capac sau o tava si lasam la temperatura camerei  maxim 2 zile, dupa care strecuram sucul si il punem in sticle. Il pastram la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Socata caramelizata 165162
retete culinare - Socata caramelizata 165163
retete culinare - Socata caramelizata 165164

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

02.06.2012, 22:26

Trebuie sa fie foarte aromata; voi incerca reteta ta!

alinutzika 1

02.06.2012, 22:42

multumesc fetelor! ma bucur ca va place si voua socata!

alinutzika 1

02.06.2012, 22:43

Mihaela 11..ti-o recomand! E imposibil sa nu-ti placa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: