Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida

de Valclaudia in Mancaruri de post, 6 Mai 2016 | 3001 vizualizari

 

Mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. felii de soia 1/2 cana apa plata
  • 1 lingurita vegeta de legume
  • 3 linguri rase de faina alba
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1/2 cana apa plata
  • 4-5 linguri fulgi de mei
  • ulei pentru prajit
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 conopida mica
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 borcan radacinoase conservate
  • 1 cana orez
  • 3 cani apa plata
  • verdeata proaspat tocata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida:

Pentru inceput preparam snitelele din soia: punem la foc mic intr-o craticioara 1/2 cana apa plata in care adaugam feliile de soia si 1 lingurita vegeta de legume. Lasam la fiert pana se absoarbe toata apa in bucatile de soia.

Din 1/2 cana apa plata+faina+turmeric+patrunjel uscat preparam un amestec omogen intr-un castron.

Punem ulei la incins in tigaie, apoi trecem feliile de soia prin amestecul obtinut mai devreme, apoi prin fulgi de mei si le punem la prajit la foc iute pana obtinem o crusta crocanta pe ambele parti.

Scoatem snitelele pe hartie absorbanta de bucatarie.

Conopida o spalam so o oparin in apa clocotita cu sare, cca 10 minute.

Desprindem apoi buchetelele de conopida de pe cotor si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Ceapa si ardeiul se curata si se spala sub jet de apa rece.

Ceapa o tocam, ardeiul il taiem bucatele si le punem apoi impreuna la sotat in ulei de masline pentru 2-3 minute.

Adaugam legumele conservate din borcan, lasam sa se gateasca la foc mic inpreuna cu ceapa si ardeiul cateva minute.

Adaugam orezul clatit in apa rece, apoi o cana cu apa si amestecam din cand in cand sa nu se prinda orezul de cratita.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi punem pe rand si celelalte doua cani cu apa pana se umfla orezul si pilaful capata consistenta dorita.

La final adaugam in pilaf si buchetelele de conopida.oprim focul si presaram verdeata proaspata.

Servim pilaful cu snitele crocante de soia.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de stevie