Somon cu legume și sos de leurdă

de Panacris in Somon, 19 Mar 2014 | 6753 vizualizari

 

Somonul preparat de Lubita, m-a bântuit vreo 2 seri ;) Dacă tot am găsit somon la ofertă :D, am probat rețeta, bineînțeles cu amprenta Panacris. Vă asigur că e super fain;)

 

INGREDIENTE

  • rondele de somon proaspăt 2 bucăți,
  • sare cu mirodenii a la Panacris(http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html),
  • făină albă de grâu,
  • ulei de măsline,
  • Pentru garnitură:
  • partea albă de la 1 bucată de praz,
  • dovlecel 1 bucată,
  • ciuperci pleutorus cca. 200 g,
  • ardei gras roșu 1/2 bucată,
  • ceapă verde 2 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • sare iodată,
  • vin alb demisec cca. 100 ml,
  • Pentru sos:
  • smântână cca. 4 linguri,
  • leurdă 2 legături.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu legume și sos de leurdă:

Somonul se spală, se tamponează cu un șervet de bucătărie, se asezonează de sare aromată a la Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html), se lasă la rece cca. 10 minute.

Se scoate peșetele de la rece și se trece prin făină pe amblele părți. Ei aici am greșit un pic ;) Ar fi trebuit să curăț peștele de sare ;)! Data viitoare așa am să fac :D. Se pune peștele la prăjit în puțin ulei fierbinte, se prăjește până ce se rumenește, pe ambele părți. Se scoate peștele din tigaie și se lasă la cald.

În uleiul rămas, se pun rondelele de praz, dovlecei, ardei, ceapa și usturoiul, plus bucățile de pleutorus, se adaugă un pahar de vin alb demisec și se lasă la gătit, la foc mediu cca. 10 minute. Atenție legumele trebuie să fie crocante, nu fleșcăite ;). Se scot legumele, se pun și ele la cald și se trece la preparare sosului.

Nu am avut smântână de gătit, așa că am diluat smântâna clasică cu apă și vin, cca. 100 ml. În tigaia ce s-a prăjit peștele și legumele, se pune smântâna diluată, leurda tocată mărunt lăsându-se la fiert la foc mic, cca. 2 minute.

Somonul se servește cu legumele și sosul de leurdă, bonus mămăliguță sau cartofi natur.

Spor și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

în perioada postului se poate folosi smântână vegetală,

2

mai mult mi-a luat de scris și editat rețeta, decât prepararea somonului ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu legume și sos de leurdă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.