Somon cu portocale

de susu in Somon, 26 Dec 2009 | 4880 vizualizari

 

INGREDIENTE

      Ingrediente pentru doua persoane:  
    3 portocale potrivite
    2 cepe mici
    1 lingura seminte de mustar
    1 varf cutit de piper alb
     1 fileu mare de somon (500 g)      
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu portocale:

 

Se spala rapid somonul sub un jet de apa rece pentru a nu-si pierde proprietatile.  Se sareaza putin si se lasa sa se odihneasca. Se rade fin coaja de la o portocala si se stoarce sucul de la doua portocale. A treia se foloseste pentru ornat. Ceapa se toaca foarte marunt (puteti s-o puneti si la mixer) si se amesteca cu zeama, coaja de la portocale, boabele de mustar si putina sare.  Se pune somonul intr-un vas adanc si se varsa sosul peste el. Se tine la frigider aproximativ 30 minute. Se pune apoi o parte din sos intr-un vas de yena si deasupra se aseaza fileul de somon. Peste el se varsa restul de sos si se presara piper alb.

Se da la cuptorul incins pesntru 30 minute.  Eu am pregatit doua pachetele cu surprise. Am asezat pe o foaie de aluminiu cate trei ciuperci champignon intregi peste care am presarat sare, piper si putin ulei de masline. Am strans folia bine si le-am bagat sip e ele la cuptor.  Am servit un pahar de vin alb.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Somon cu portocale-0
Somon cu portocale-1
Somon cu portocale-2
Somon cu portocale-3
Somon cu portocale-4

COMENTARII (3)

Bucataras

Bucataras 1

26.12.2009, 21:49

Susu, pui poze f mici. Seteaza-le la 500 pixeli. Cele pt concurs, trimise pe email, erau ok

susu

susu 1

26.12.2009, 21:55

Stiu dar cele de pe mail sunt prea mari si nu mi le incarca. Am o problema ca nu pot sa le modific, ori sunt prea mari ori le micsorez prea mult. Eu le modific pe photobuket.

Teo

Teo 1

02.01.2010, 19:00

in clipa asta chiar peste as manca.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!