Somon cu unt aromatizat cu Habanero și lime

de Satisfyyourcravings in Somon, 27 Noi 2012 | 2687 vizualizari

 

Zilele trecute, prietenul meu, și el pasionat de gătit, m-a surprins cu un preparat foarte proaspăt și echilibrat. Așadar, astăzi nu iau niciun credit pentru această rețetă, ci vă prezint doar procesul tehnologic la care am asistat. Habanero se situează pe locul 4 pe scara Scolville (cea care măsoară intensitatea gustului înţepător al ardeilor iuţi) având între 100.000 şi 350.000 de unităţi. Pentru a tăia acest ardei aveţi nevoie de mănuşi de protecţie, însă preparatul nu a fost în niciun caz picant.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăţi somon cu piele
  • Pentru marinată:
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 linguri suc de portocale
  • 1 lingură jumătate de suc de lime
  • 1 linguriţă jumătate de Tequilla Silver
  • 1 linguriţă jumătate de coajă de lime
  • 1 linguriţă jumătate de ardei Habanero tocat
  • 2 căţei de usturoi tocaţi
  • Pentru unt:
  • 2 linguri de unt moale
  • puţin usturoi pudră (un vârf de cuţit)
  • 1 linguriţă jumătate de suc de lime
  • 1 linguriţă de ardei Habanero tocat
  • 1 linguriţă coajă de lime rasă
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu unt aromatizat cu Habanero și lime:

Pentru marinată, se amestecă într-un vas uleiul cu sucul de portocală, sucul de lime, Tequilla, coajă de lime, ardeiul Habanero și usturoiul. Păstrați puțină marinatată pentru garnitură. Restul, se răstoarnă într-o farfurie nu foarte adâncă, se așează bucățile de pește și se acoperă vasul cu folie alimentară. Se lasă la marinat între 2 și 4 ore, întorcând peștele de câteva ori în acest timp. 

Separat, se amestecă untul moale cu pudra de usturoi, sucul de lime, ardeiul Habanero și coaja de lime. Se acoperă și se păstrează la frigider. 

Se încălzește la temperatură medie un grill uns cu unt. 

Se așează somonul de grill cu pielea în jos și se gătește între 5 și 8 minute în funcție de mărime, grosime și preferințe. 

Se scoate de o farfurie și se servește cu untul aromatizat deasupra.

 

 

TIPS-URI

1

Pentru garnitură, am optat pentru mix mexican de legume sotate. Puteți folosi și sparanghel sau broccoli gătite la aburi și stropite cu marinată.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somon cu unt aromatizat cu Habanero și lime 190638
retete culinare - Somon cu unt aromatizat cu Habanero și lime 190639

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

27.11.2012, 21:02

gaby_gabytza 1

28.11.2012, 09:26

ce fain arata

deyutzky 1

02.12.2012, 18:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: