Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.

de bianca92 in Somon, 29 Aug 2014 | 5901 vizualizari

 

Pestele este un preparat foarte gustos si sanatos, iar din aceasta categorie cel mai mult imi place tonul, somonul sau pastravul. Azi am facut somon in crusta de malai si parmezan. Are un gust deosebit!

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati file mici de somon
  • condimente (sare,piper,boia, busuioc,cimbru)
  • 4 linguri faina
  • 3 oua batute bine
  • o cana malai macinat
  • 3 linguri parmezan ras
  • ulei pentru prajit
  • 3/4 cana orez
  • 1/4 cana mazare fiarta.
  • lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.:

Se prepara un amestec de condimente din: o lingura sare, 1/2 lingura piper, 1/2 lingura boia, o lingurita busuioc. Somonul file se condimenteaza cu acest amestec pe ambele parti.

Se pregatesc 3 farfurii: in prima punem faina, in a doua ouale batute bine cu putina sare, iar in a treia vom pune malaiul amestecat cu parmezanul, putina sare si putin cimbru.

Luam fiecare file de somon in parte si il trecem prin cele 3 farfurii astfel: prima data trecem somonul prin faina, apoi prin ou, apoi prin malai. Si pentru a avea o crusta mai groasa se mai trece odata prin ou si din nou prin malai. Procedam la fel cu fiecare file de somon.

Somonul in crusta se prajeste in putin ulei la foc mediu pana crusta devine aurie.

Orezul se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert se scurge de apa si se amesteca cu mazarea. Daca mai e nevoie, se adauga sare.

Se pune in farfurii si se serveste cu o felie de lamaie.

 

RETETA IN IMAGINI

Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.-0
Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.-1

COMENTARII (17)

dantes 1

30.08.2014, 07:38

Foarte bun!

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:46

-Licurici- 1

23.06.2015, 07:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!