Sos de ciuperci, cu smantana

de RODIMUR in Sosuri, 19 Mai 2019 | 12405 vizualizari

 

Ne plac mult sosurile, pentru că dacă sunt alese/făcute bine, ele pot pune în valoare orice preparat. Unul dintre sosurile pe care le prepar adeseori este acesta, cu ciuperci champignons și cu smântână. Este un sos foarte bun cu paste, cus-cus, sau la o garnitură care însoțește un preparat din carne slabă.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de ciuperci champignons
  • 75-100 grame de unt
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe mici
  • 4 căței de usturoi
  • 4 linguri încărcate de smântână grasă
  • 1 lingură de făină albă
  • 200 ml de supă de legume (sau supă concentrată)
  • 1/2 legătură de mărar
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de ciuperci, cu smantana:

Se curăță ciupercile de pielițe și filamente, se îndepărtează baza piciorușelor, se spală bine în câteva ape și se taie, dar nu bucățele foarte mici.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se mărunțesc.

Se pune în tigaie uleiul și apoi untul feliat, ca să se topească mai repede.

Se călește ceapa și apoi și usturoiul, la foc mic, în tigaia cu unt și ulei de floarea soarelui.

Se adaugă ciupercile tăiate și se înăbușă la foc mic, până ce mai scade lichidul lăsat. Se adaugă 100 ml de supă de legume (sau de supă concentrată) și se fierb ciupercile la foc mediu, până ce se pătrund și scade lichidul.

Între timp se amestecă smântâna cu făina albă, se subțiază cu 100 ml de supă de legume (concentrată) și se adaugă în tigaia cu ciuperci scăzute.

Se prepară sosul la foc mic, amestecând în el întruna, timp de 6-7 minute, până ce ajunge la consistența dorită. 

Se condimentează cu sare și piper, se ia tigaia de pe foc și se adaugă mărarul tocat.

Se folosește imediat, fierbinte, la paste, cus-cus, garnituri la preparate din carne slabă.

TIPS-URI

1

Pentru ca untul să nu se ardă și să capete un miros și un gust rău, trebuie să folosiți și puțin ulei de floarea soarelui.

2

Tăiați ciupercile, dar nu în bucăți foarte mici.

3

Puteți folosi și alt fel de ciuperci, nu numai champignons.

4

Dacă nu aveți la îndemână supă de legume, puteți folosi supă concentrată, sau pur și simplu apă.

5

Aveți grijă să nu se formeze cocoloașe de făină, când o adăugați în smântână.

6

Subțiați smântâna cu supă de legume (concentrată), sau cu apă simplă.

7

După ce adăugați smântâna în tigaia cu ciuperci, trebuie să fierbeți sosul la foc mic timp de 6-7 minute, amestecând întruna în el.

8

Condimentați sosul după gust cu sare și piper, la sfârșitul preparării.

9

Cine nu agreează mărarul, se poate lipsi de el.

10

Folosiți sosul imediat, fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciuperci, cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

21.05.2019, 09:23

Și nouă ne place mult, Laura...! Mulțumesc frumos!

mihaelar63 1

29.05.2019, 01:52

Bun sosul cu ciuperci !!!!

RODIMUR 1

29.05.2019, 08:55

Mulțumesc frumos, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos pentru oua rosii